İsrail'de muhtemel koalisyon anlaşması 'Batı Şeria' maddesini içerecek

İşgalci İsrail'de Likud Partisi ile sağcı partilerin yapması beklenen koalisyon anlaşması, Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerinin işgal egemenliğine alınması maddesini de içerecek.

İsrail'de muhtemel koalisyon anlaşması 'Batı Şeria' maddesini içerecek

İşgalci İsrail Kamu Yayın Kurulu'nun (KAN) haberine göre, Binyamin Netanyahu'nun lideri olduğu Likud Partisi ve sağcı partilerin temsilcileri, hükümetin kurulması için yürütülen müzakereler kapsamında, Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerinin işgal egemenliğine alınmasını öngören maddenin de koalisyon anlaşması metnine dahil edilmesi için çalışmalara başladı. 

Taraflar arasında söz konusu maddenin, egemenliğe alma işlemine dair ayrıntıları içerip içermeyeceği konusunda görüşmelerin devam ettiği kaydedildi.

Haberde ayrıca, Kulanu (Hepimiz) Partisi'nin lideri ve Maliye Bakanı Moşe Kahlon'un, "partisinin koalisyon müzakerelerine tek başına katılacağı ve Likud ile yakın zamanda bir ittifak kurmalarının mümkün olmadığı" yönündeki açıklamalarına yer verildi.

İşgal yönetiminin Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin'in hükümeti kurmakla görevlendirdiği Netanyahu, mecliste 65 sandalye kazanan sağcı partilerle koalisyon hükümeti kurma görüşmelerine devam ediyor.

AA