Filistinli esirlere çölün ortasında işkence yapılıyor

İşgalci İsrail'e ait Necef çölünde bulunan Negev Hapishanelerinde tutulan ve sistematik işkenceye maruz bırakılan Filistinli tutsakların görüntüleri paylaşıldı.

İşgalci İsrail televizyonu Kanal 13'te paylaşılan görüntülerde Filistinli tutsakların, kızgın çölün ortasında, güneşin altında kafeslerde tutulduğu görülüyor.

Silahlı İsrail askerleri gözetiminde gece gündüz sistematik işkenceye tabii tutulan Filistinli tutsaklara tek tip elbise giydirildiği görüldü.

Ailelerinden habersiz binlerce Filistinlinin tutulduğu hapishanede, işgalci İsrail askerleri tarafından zor kullanıldığı, hakaretlere maruz bırakıldıkları açık bir şekilde görülüyor.

Filistinli tutsakların çektikleri eziyeti kafeslerin üzerinde izleyen görevlilerin kahkaha ile güldükleri gözden kaçmadı.

Terörist İsrail ordusu, Gazze'de kara saldırılarına başlamasından bu yana aralarında kadın, çocuk, sağlık ve sivil savunma çalışanlarının da bulunduğu binlerce Filistinliyi alıkoydu. Bunlardan az bir kısmı daha sonra serbest bırakılırken, diğerlerinin akıbeti ise bilinmiyor.

İşgalci İsrail'in alıkoyduğu ve sonrasında serbest bıraktığı Filistinlilerin ifadelerine göre, gözaltı süresi boyunca işgalci İsrail ordusu tarafından darp, işkence, hakaret ve sorguya maruz kalındığı, işkence altında Filistinlilerin şehid edildiği anlatıldı.

Terörist İsrail'in 7 Ekim'den bu yana işgal altındaki Batı Şeria'da yaklaşık 9 bin 400 Filistinliyi gözaltına aldığı, Gazze'de de binlerce Filistinliyi alıkoyduğu biliniyor.

Habernas