Nahda Hareketi, parlamento seçimleri için adaylarını kararlaştırdı

Nahda Hareketi Partisi Şura Konseyi, 6 Ekim’de yapılması planlanan parlamento seçimlerinde yer alan isimlerin bulunduğu seçim listesini onayladı.

Nahda Hareketi, parlamento seçimleri için adaylarını kararlaştırdı

Tunus'taki mevcut hükümet koalisyonuna katılacak olan Nahda Hareketi Partisi Şura Konseyi, 6 Ekim’de yapılması planlanan parlamento seçimlerinde yer alan isimlerin bulunduğu seçim listesini onayladı. Şura Konseyi, Nahda Hareketi Sözcüsü İmad el-Humeyri’nin listesinin onaylama kararının seçimlere yönelik hazırlıklara resmen başlandığı anlamına geldiğini açıklamasının ardından Nahda Hareketi’ni seçimlere dahil etti.

Nahda Hareketi, “Partimizin demokrasisi ile ülkemizin rönesansı” sloganı ile yapısını yenileyerek yerel düzeyde 271 konferans düzenledi. Partinin seçim sürecine katılmak için atması gereken adımlardan biri olan eyaletler düzeyindeki konferansları ise yakın zamanda gerçekleştirmesi bekleniyor.

Geçen hafta sonu Hammamet'te 26’ıncı oturumunu gerçekleştiren Şura Meclisi, Tunus Cumhurbaşkanı el-Baci Kaid es-Sibsi’nin 20 Mart'ta, Bağımsızlık Günü vesilesiyle yaptığı konuşmadaki milli birlik çağrısına övgüde bulundu.

Cumhurbaşkanı'nın demokratik geçişin başarısındaki rolüne dikkat çekti. Şura Konseyi, devlet kurumlarının siyasi rekabetten ve parti propagandasından uzak durması gerektiğini vurguladığı açıklamasında bunun gelecek seçimlerin başarısı için en iyi koşulları sağlamaya yardımcı olması gerektiğini kaydetti.

Nahda Hareketi liderlerinden Abdulhamid Cellasi, Şura Konseyi’nin oturum aralarında, bir radyoya verdiği demeçte, 28 Nisan’da yapılması planlanan konferansı düzenlemeyi başarması halinde hareketin en büyük siyasi rakibinin Yusuf Şahid ve Yaşasın Tunus Partisi olacağını düşündüğünü söyledi. Cellasi konuşmasının devamında yeni kurulan bu partinin, Nahda Hareketi ile büyük bir yarışa girebileceğini kaydetti. (Ş.A)