Yazıklar olsun / İbrahim Kızar

Müslümanların yaşadığı coğrafyadaki iç savaşların asıl ve ilk müsebibi onbinlerce km uzaktan gelip coğrafyamızda terör saldırısı yapan ülkelerdir. İkinci olarak onların her dediğine baş üstüne diyen idareciler ve üçüncü olarak da onların terörist saldırılarına sevinip alkış tutan her kesimden menfaatçi, önünü göremeyen aklı noksan olanlardır.

Yazıklar olsun / İbrahim Kızar

Daha dün gibi sayılır malum devletin malum başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tehdit dolu bir mektup yollamış idi, daha sonra bu mektup malum ülkeye geri iade edilmişti.

Demek ki ya unutulmuş yada bir büyüğün küçüğünü azarlaması olarak görülüp üzerinde durulması gerek olmayan bir vaka-i adliyeden sayılmıştır.

Hala devam eden bir durum, yine malum ülke sen yandaki komşundan ihtiyacın olan malları almayacaksın diye yasak getirmekte ve bu yasak hala devam etmektedir. Ve malum ülkenin şerrinden emin olmak için ambargoya harfiyyen uyulmaktadır.

Neyse fazla yazmayalım, sadece bu iki olay bile düşünüp ibret alınacak olaylardan değil midir?

Yoksa malum ülkenin onbinlerce km öteden gelip burunları dibinde terör saldırısı yapmasına sevinenler, o ülkenin mandası olmayı kabul mu ediyorlar ki yaptığı terörist saldırıya ondan daha çok seviniyorlar.

Hayır hayır ben Müslüman bir ülkede kudurmuş bir kelbin bile malum ülke tarafında bir terörist saldırı ile vurulmasına sevinemem...

Hayret bir durum, dünyanın öbür ucundan gelip yan komşuları iç savaş bataklığına sürükleyen malum ülke ve başkanı değilmiş gibi davranıyorlar. Asıl suçluyu görmezden gelip kolay olana suçlamaları yöneltiyorlar. Biz Kürdlerin deyimi ile ''eşeğe güç yetiremeyenler semere çullanıyorlar".

Malum ülkenin gelip burnumuzun dibinde terör saldırısı süzenlemesine sevinenler şunu iyi bilsinler ki; Müslümanların yaşadığı coğrafyadaki iç savaşların asıl ve ilk müsebibi onbinlerce km uzaktan gelip coğrafyamızda terör saldırısı yapan ülkelerdir. İkinci olarak onların her dediğine baş üstüne diyen idareciler ve üçüncü olarak da onların terörist saldırılarına sevinip alkış tutan her kesimden menfaatçi, önünü göremeyen aklı noksan olanlardır.

Allah aşkına 2003'ten beri Irak'ta süren bir iç savaşın ve 2013'ten beri Suriye'de devam eden iç savaşın sebebi kim? Asıl işgalcileri ve bunca acının gerçek müsebbibini görmeyenlere yazıklar olsun.

Herkes iyi bilmeli ki hiç bir sınır tanımadan istediği yerde istediğimi vururum diyen malum ülkenin terör saldırılarından hiç kimse emin olamayacaktır. Önceki gün Pakistan'da dün Irak'ta yarın başka bir ülkede terör saldırılarına devam edecektir.

Daha net olarak malum ülkenin son terör saldırısı açıkça herkese ayağınızı denk alın, istediğim zaman istediğim yerde ve istediğim adamı, resmi sıfatı  ne olursa olsun vururum demektir.

Yapacağı terör saldırısına kılıf ve bahane bulmaya bile ihtiyaç duymayacaktır.

Bu terör saldırılarına alkış tutanlar farkında olarak yada olmayarak, kendi ülkelerinde  yapılacak gizli ve açık terör saldırılarınada onay vermiş olmaktalar.

Benim inancım, daha önce de yazdığım gibi Müsülman bir ülkede kudurmuş bir kelbin bile malum ülkenin terör saldırısında öldürülmesine sevinmeye kesinlikle müsade etmemektedir.

Allaha emanet olun

İbrahim Kızar / Habernas