Gaz / İbrahim Kızar

Beklentiler çok fazla bu Gaz'dan, zavallı gaz beklentilerin farkında bilmiyorum ama gerçekten beklentiler çok fazla. Sorun kaynak azlığı yada çokluğu değil. Devlet denen mekanizma kendini değiştirmez ise bulunan gaz korkarım ülkenin üzerinde sadeca SERA GAZI etkisi yapacak.....Ben biraz ironi yapmak istedim. Elbet ve elbet bulunan gaz rezervinin ülke ekonomisine katkısı olcaktır.

Gaz / İbrahim Kızar

Bugünlerde bir başka şekilde düştü gündeme GAZ. Bu kelime hiç bu kadar sevimli gelmemisti bu ülkenin halkına. Ülkenin başı, devlet başkanı  büyük bir müjde ile, halkın dikkatini çeke çeke, halkı merakta bıraka bıraka açıklamıştı büyük haberi, ülkenin 20 yıllık ihtiyacı kadar GAZ bulunduğunu.

Sevinmemek elde değil, bir çok alanda yakıt olarak kulanılan ve ülke dışından karşılanan doğal gazın artık ülke sınırları içinde bulunmasına.....

Bakıyorum birileri gaz a gelip çok fazla mana anlam yüklüyorlar bu gaz a.

Milyarca lira verilerek dış ülkelerden -İran, Rusya, Azerbeycan'dan- alının GAZ a verilen paralar artık devletin hazinesinde kalacak ve devletin hazinesinde kalan bu para  halkın refah düzeyini yükseltilmesi için kulanılacak.....

Yerli gaz kulanıldığı için dışa bağımlılık azalacak. Eli güçlenen devlet idaresi bağımsız kararlar alacak iken, meclis ise yerli, halkın yaşam tarzına uygun, kanunlar çıkaracak. Hatta  hızını alamayacak olan meclis, yabancı ülkelerden direk alınmış yada tesirinde kalarak ve dayatmalar sonucu çıkarılmış bütün kanun ve yasaları iptal edip çöpe atacak ve Müslüman halkın isteğine uygun yasalar, kanunlar ve  anayasa yapacak.

Dövize karşı liranın değer kaybı duracak, halk artık döviz denilen Euro- Dolar gibi ecnebi paralara bakmayacak,  her türlü alış veriş yerli para ile ile yapacak, elinde döviz olanlar zarar riski ile döviz bürolarına hucum edip dövizlerini elden çıkarmak isteyecekler, belki de Dolar ve Euro gibi para birimleri kulanan ülkenin vatandaşları yatırım aracı olarak LİRAYA koşacak ve yabancı paralar LİRA karşısında eridikçe eriyecek....

Ülkenin bağımsız dış politika geliştirme kabiliyeti artacak. Artık memlektte dağılmış bilmem kaç askeri üssü bulanan ABD, Avrupa Birliği ülkeleri, Çin ve Rusya  ne diyecek diye bir endişe olmayacak. Gerektiğnde el yumruk yapılıp masaya vurlucak belki Birleşmiş Milletlerde veto hakına sahip  ülkelerin yanında altıncı ülke olacak.

Maddi refahın yanında ülke insanı siyasi olarak da huzur arayacak, devlet de halkın huzur arayışını dikkate alarak şimdiye kadar çözüme kavuşturulmayan Kürt sorununa adalet ekseninde bakacak ve Kürt  sorunu anayasa bazında çözüme kavuşacak. Kürtçe eğitim dili olacak, resmi dil olarak anayasaya girecek resmi hizmetlerde Kürtçe dil seçeneği hizmete girecek, ülkenin her hangi bir köşesinde hiç kimse ırkından dolayı ırkçı bir saldırıya uğramayacak, saldırı teşebbüsü adaletin keskin kılıcı ile cezalanacak.

Adalet demişken, mahkemeler hakim ve savcılar Adalet Bakanlığı ve Adli Tıp da bu değişimden nasibini alacak. Yargılamalar adil olduğu gibi kararlar da adil olcak, hakimler artık suçlunun kimliğine değil sadece işlediği suça bakarak karar verecek. Hatta suçlular vicdana gelip, valla mahkeme bana hak ettiğim cezayı verdi, belki az verdi ama fazla vermedi, Allah hakimden razı olsun diyecek.....

Refahın etkisi ile halkın genelinde ahlaki bir değişim meydana gelecek, yalan, iftira, sahtekarlık, dolandırcılık vb suçlar toplumda yok denilecek kadar azalacak, kazara böyle bir suç işleyen utançtan dolayı şehirden taşınmak zorunda kalacaklar.

Beklentiler çok fazla bu Gaz'dan, zavallı gaz beklentilerin farkında bilmiyorum ama gerçekten beklentiler çok fazla.

Ben biraz ironi yapmak istedim. Elbet ve elbet  bulunan gaz rezervinin ülke ekonomisine katkısı olcaktır.

Daha büyük zenginliklere sahip olan ülkelerin, bütün zenginliklere rağmen, kukla idarecilerden kurtulmadığını, halklarının huzur ve refahı yakalamadıklarını, devamlı başkalarının güdümünde olduklarını görüyoruz.

Ve hiçbir yer altı kaynağına sahip olmayan ülkelerin, bağımsız politika geliştirdiklerini, paralarının kiymetli olduğunu, halklarının refah düzeyinin yüksek olduğunu, mahkemelerinin adil olduğunu iç sorunlarını adalet temelinde çözdüklerini görüyoruz.

Sorun kaynak azlığı yada çokluğu değil.

Devlet denen mekanizma kendini değiştirmez ise bulunan gaz korkarım ülkenin üzerinde sadeca SERA GAZI etkisi yapacak.....

İbrahim Kızar / Habernas