İşgalci İsrail intikam saldırısını önlemek için Mısır'ı devreye soktu

İşgalci İsrail’in Hamas ve İslami Cihad hareketlerini Gazze Şeridi'nden Kasım Süleymani suikastına yanıt vermemeleri konusunda Mısır üzerinden mesaj ilettiği iddia edildi.

İşgalci İsrail intikam saldırısını önlemek için Mısır'ı devreye soktu

İşgalci İsrail haber ajanslarında, İsrailli üst düzey bir güvenlik heyetinin, Cuma günü Mısır İstihbarat Başkanı Tuğgeneral Abbas Kamil ile başta Hamas ve İslami Cihad olmak üzere Gazze Şeridi’ndeki Filistinli grupların Süleymani’nin suikastine karşılık vermek amacıyla İşgalci İsrail’e saldırma olasılığından vazgeçmeleri için müdahale edilmesi konusunu görüşmek üzere özel bir uçakla Kahire'ye gittiğine dair haberler yer aldı.

Suriye ve Lübnan'ın kuzey cephesi ile meşgul olduğu için şu an Gazze Şeridi cephesine girmek istemeyen İşgalci İsrail, Gazze'deki söz konusu grupların Süleymani’nin ‘intikamını almak’ için harekete geçmelerinden ve askerleriyle bir çatışma yaşanmasından çekiniyor.

Askeri analist Amir Bohbot, İbranice yayın yapan ‘Walla’ adlı internet sitesinde yer alan değerlendirmesinde, İşgalci İsrail’in Hamas ve İslami Cihad hareketlerini Gazze Şeridi'nden Kasım Süleymani suikastına yanıt vermemeleri konusunda Mısır üzerinden mesaj ilettiğini söyledi.

Bohbot ayrıca İşgalci İsrail’de Bakanlar Kurulu'nun Süleymani suikastından sonra bölgede yaşanabilecek gerginlikleri görüşmek üzere bugün özel bir oturum gerçekleştireceğini de sözlerine ekledi.

Aawsat