Sağ partiler Netanyahu'yu tercih etti

İşgalci İsrail'de meclise girmeyi başaran sağ partiler Netanyahu liderliğindeki koalisyon hükümetinde yer almayı tercih ediyorlar.

Sağ partiler Netanyahu'yu tercih etti

İşgalci İsrail'de geçen hafta yapılan genel seçimlerde meclise girmeyi başaran sağ partiler, Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ile yaptıkları görüşmelerde, Binyamin Netanyahu liderliğindeki koalisyon hükümetinde yer almayı tercih edeceklerini söyledi.

Meclise giren 4 sağ partinin desteğini alan Netanyahu böylelikle koalisyon hükümetini kurmak için gerekli milletvekili sayısı olan 61'e ulaştı.

Rivlin, koalisyon hükümetini kurma görevini vereceği kişiyi belirlemek için 9 Nisan'daki seçimde meclise giren parti liderleriyle yaptığı görüşmelere bugün de devam etti.

Netanyahu'nun partisi Likud ve eski Genelkurmay Başkanı Benny Gantz ile Yair Lapid'in liderliğindeki Mavi-Beyaz İttifakı'nın aralarında bulunduğu 5 partinin heyetleriyle dün ayrı ayrı görüşen Rivlin, bugün de İşçi Partisi, eski Savunma Bakanı Avigdor Liberman liderliğindeki İsrail Evimiz Partisi ve Birleşik Sağ Partisi heyetleriyle bir araya geldi.

Meclise 6 milletvekiliyle giren İşçi Partisi, koalisyon hükümetinin Gantz liderliğinde kurulmasını önerirken, beşer milletvekiliyle mecliste temsil edilecek İsrail Evimiz ve Birleşik Sağ Partisi, Netanyahu'yu desteklediğini açıkladı. (A.A)