İsrail'in keyfi uygulamaları devam ediyor

İsrail işgal askerleri Batı Şeria'da 16 Filistinliyi gözaltına aldı.

İsrail'in keyfi uygulamaları devam ediyor

İşgal güçleri bu sabah (23 Nisan Salı) erken saatlerde Batı Yaka’nın çeşitli bölgelerine baskınlar düzenleyerek 17 kişiyi gözaltına aldı ve evlerde arama yaptı.

Gözaltına alınanlar arasında eski esirlerin ve İslami Cihad liderlerinden birinin de bulunduğu ifade edildi.

İşgal ordusu bu sabah konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal güçlerinin Batı Yaka’da 16 kişiyi gözaltına aldığını ve gözaltına alınan Filistinlilerin aranan kişiler olduğunu öne sürdü.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin eski esir Ömer Salah’ı Beytlahim kentinin güneyindeki El-Hıdır beldesinde bulunan evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığını kaydetti.

Kaynaklar, işgal güçlerinin Beytlahim’in doğusundaki Tegu’ beldesinde iki genci gözaltına aldığını, Naci Salah ve Mahmud Salah isimli eski esirlerin evlerinde arama yaptığını, Mücahid Yusuf Tagatıga isimli genci de Beyt Feccar beldesindeki evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığını bildirdi.

Kaynaklar ayrıca işgal güçlerinin eski esir Kusay Halid Ebu Salim’i Batı Yaka’nın batısındaki Ed-Devha beldesinde evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığını söyledi.

İşgal güçlerinin Ramallah’ın kuzeybatısındaki El-Mezraa El-Ğarbiyye köyünde bir kişiyi ve Ramallah’ın batısındaki Kefer Nime köyünde İslami Cihad Hareketi liderlerinden 56 yaşındaki Ahmed Muhammed Dar Nasr’ı gözaltına aldığı belirtildi.