41 değil 141 kere maşaallah Anwers gençliğine / Mücahid Haksever

Belçika Anwers El Gazali Camisi gençlerinin düzenlendiği Kur'an ve İslami ilimler eğitim yılı kapanış programında mikrofon da Afrikalı bir kardeşimiz vardı.Bir çok ırk ve dilden kardeşimiz sahneyi doldurmuştu. Programda neler yoktu ki: Yılın öğrenci ve velisi, öğrencilerin şiir okuması, hadis okuması, karne merasimi, ödül töreni hepsi birbirinden güzeldi. İşte bu gençlere 41 değil 141 kere maşaallah

41 değil 141 kere maşaallah Anwers gençliğine / Mücahid Haksever

Bir tabir vardır, 41 kere maşallah diye. Bu tabiri, Belçika Anwers El Gazali Camisi gençleri için kullanmak istedim. Bu kardeşlerimiz için 141 kere maşallah tabirini kullanmak daha uygun olacağı kanaatindeyim.

Bu kardeşlerimiz, bir program için lütfedip bizi Belçika’ya davet ettiler. Program, Kur'an ve İslami ilimler eğitim yılı kapanış programıydı. Salona girer girmez kardeşlerimizin ihlaslı çaba ve gayretleri, lisanı hallerinden okunuyordu. Tamamı 20’li yaşlarda olan bu kardeşlerimiz, profesyonel bir program tertip etmişlerdi. Hepsi de kendi imkanlarıyla. Minik bir kardeşimizin Taha Suresi kıraatiyle başlayan program, soluksuz izlenen bir aksiyon filmi gibi hiçbir aksama olmadan sorunsuz bir şekilde sona erdi. Kardeşlerimiz futbol takımı gibiydiler. Herkes birbiriyle paslaşıyordu. Akan suyun damlaları gibiydiler. Su akıyordu ama damlalar seçilemiyordu. Program da akıyordu ama kimin ne yaptığı seçilemiyordu.

Kardeşlerin en ince ayrıntıya kadar her şeyi düşünmeleri çok hoşuma gitti. Hatta program akışında, podyuma gelecek misafirlerin beklenmesi esnasında kopukluk yaşanmaması için salavat grubu dahi kurmuşlardı. Mikrofonu da Afrikalı bir kardeşimize vermişlerdi. Bu da çok hoşuma gitti. Yani, bir çok ırk ve dilden kardeşimizin sahneyi doldurmuş olması.  Programda neler yoktu ki: Yılın velisi, yılın öğrencisi, öğrencilerin şiir okuması, hadis okuması, karne merasimi, ödül töreni hepsi birbirinden güzeldi.

Program sonunda misafirler uğurlandıktan sonra, emeği geçen hoca arkadaşlara da bir piknik tertip edilmişti.. Orda da organizasyon çok güzeldi. Piknikte gençleri yetiştiren hocaları, sadece onlara teşekkür ve dua etti. Çünkü onların müdahalesine gerek kalmadan program sorunsuz sona ermişti.  Hasılı kelam, program baştan sona çok güzeldi. Rabbime Avrupa’da böylesi gençleri bahşetmesinden dolayı hamd ettim, içimden onlara dua ettim. Kendilerine de teşekkür ettim. Bazen çağırsak gelir misiniz diye sorduklarında, ölmezsem ve sağlığım el verirse size hizmet etmeye her zaman hazırım cevabını verdim. Siz islamın hizmetinde olursanız biz de sizlerin hizmetinde olacağız dedim.

Satırlarıma son verirken, başta Anwers’teki EL Gazali Cami gençliği olmak üzere, Avrupa’daki tüm gençlerimizi muhabbetle kucaklıyor gözlerinden öpüyorum. Sizlerle iftihar ediyoruz. Hepiniz birbirinizden güzelsiniz. Rabbim sayınızı arttırsın, sizleri muhafaza etsin inşaallah. Bir dahaki yazımızda buluşuncaya dek, Allah’a emanet olun, dualarınızı bekliyorum.

Mücahid Haksever / Habernas