Yetimler Vakfı 742 bin 838 TL'lik nakdi ve ayni yardımda bulundu

​Yurtiçi ve yurtdışında yetimlere yönelik ayni ve nakdi yardımlarını yürüten Yetimler Vakfı, son 3 ay içerisinde yaptıkları faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı.

Yetimler Vakfı 742 bin 838 TL'lik nakdi ve ayni yardımda bulundu

Geçtiğimiz üç ay içerisinde yetimlere yönelik yurtiçi ve yurtdışında yapılan faaliyet raporunu Yetimler Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Engin Taştekin okudu.

Yetimler Vakfının çalışma alanı hakkında bilgi veren Taştekin, "Vakfımız, 2021 yılının ilk 3 ayında kısıtlı imkânlar içerisinde olmasına rağmen, gerekli yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasında çok büyük gayret ve emek sarf etmiştir. 2017 yılında Yetimler Vakfının kurulmasıyla, yardımlaşma alanında sürdürdüğümüz çalışmalar daha dinamik bir yapıya kavuşmuştur." dedi.

Yürüttükleri politika ve stratejiye değinen Taştekin, "Hiçbir ayırım gözetmeden, ihmale fırsat vermeden imkânlar dâhilinde ihtiyaç sahibi yetimlerin hizmet ve yardımına koşarak, insan odaklı hizmet anlayışımızı şeffaf bir şekilde sürdürmekteyiz. Politika ve stratejilerimizin amacı, yetim ve mağdur ailelerimize maddi ve manevi destek olmaktır. Temel amacımız, yetim, öksüz, zayıf, fakir ve kimsesizlere gerekli insani yardımı ulaştırarak, bu insanlar için sürdürülebilir bir yaşamı mümkün kılabilmektir." ifadelerini kullandı.

Yurtiçinde yapılan yardımların toplamı 523 bin 818 TL

Yurtiçinde yapılan yardımları sıralayan Taştekin "Geçtiğimiz üç ayda, yine hayırseverlerimiz ile ihtiyaç sahibi yetim ailelerimiz arasında bir köprü vazifesi görmek suretiyle nakdi yardımlar, eğitim ve kırtasiye, gıda kolisi, kırmızı et yardımları ve su kuyuları açma şeklinde yardım faaliyetleri gerçekleştirdik." şeklinde konuştu.

Taştekin "Yurt içinde 3 bin 253 yetim annesi, yetim bursu ve yetim aylığı olarak 325 bin 300 TL, 4 bin 18 TL değerinde tablet ve kırtasiye malzemesi, yüzlerce ailenin çocuklarına 34 bin 100 TL değerinde giyim malzemesi, bin 400 TL değerinde alışveriş çekleri, 264 ailemize 39 bin 600 TL değerinde gıda kolileri ve yüzlerce aileye 119 bin 400 TL değerinde bir ton 990 kilogram kırmızı et dağıtımını gerçekleştirdik." dedi.

Yurtdışında yapılan yardımların toplamı 219 bin 20 TL

Yurt dışında yapılan yardımları da aktaran Taştekin "Yurt dışında ise Filistin, Lübnan, Etiyopya, Doğu Türkistan ve Bangladeş kamplarındaki Arakan’lı yetim kardeşlerimize 400 yetim aylığı olarak toplamda 57 bin 500 TL dağıtıldı. Bangladeş’te 19 bin 100 TL değerinde gıda kolisi dağıtıldı ve su kuyusu açıldı. Yine Bangladeş’teki medrese inşaatı için 17 bin 200 TL harcandı. Irak’ta fakir ailelere ise 125 bin 220 TL değerinde giyim yardımları yapıldı." diye belirtti.

Taştekin "Geçtiğimiz üç ayda yurtiçinde 523 bin 818, yurtdışında ise 219 bin 20 TL olmak üzere toplam 742 bin 838 TL’lik nakdi ve ayni yardımlar yapıldı. Bu faaliyetler ile projelerin gerçekleştirilmesinde destek ve katkıları olan kurumlara ve hayır sahiplerine, salgından dolayı oluşan sıkıntılara rağmen sahada fedakârlık göstererek yardımların ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmasına katkıda bulunan üye ve gönüllülerimiz ile ellerindeki imkânı ihtiyaç sahipleriyle paylaşmaktan çekinmeyen tüm yetim dostlarına teşekkür ediyor, hayırlı Ramazanlar diliyoruz." dedi.

İLKHA