Cunta karşıtı eylemcilerin Müslüman lideri kaçırıldı

Myanmar'da askeri yönetime karşı kampanya yapan grup liderlerinden Müslüman aktivist Wai Moe Naing, darbe karşıtı protesto sırasında sahte plakalı bir araç tarafından kaçırıldı.

Cunta karşıtı eylemcilerin Müslüman lideri kaçırıldı

Sosyal medyada yayınlanan videoda, aktivisti kaçıran aracın önce bir grup motosiklete çarptığı görülüyor. Resmi bir kuruma ait olduğuna dair yazı veya logo taşımayan aracın güvenlik güçlerince kullanıldığı düşünülüyor.

Myanmar'ın araç veri tabanında o plaka numarası için listelenen araç modeliyle videoda görünen siyah arabanın plakası ise eşleşmiyor. Cunta yetkilileri konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapmış değil.

25 yaşındaki Müslüman aktivist Wai Moe Naing, darbeye karşı muhalefetin en yüksek profilli liderlerinden biri olarak ortaya çıkmıştı. Arkadaşları ve kampanyasında ona destek verenler Naing'in durumundan ve güvenliğinden endişe ediyor.

Bir diğer protesto lideri olan Tayzar San, Facebook hesabında şu mesajı paylaştı: "Ko Wai Moe Naing için, ülkenin bugünü ve geleceği için enerjimizi ikiye katlayarak mücadeleye devam etmeliyiz."

Protestocular üzerine ateş açılıyor

İnsan Hakları Örgütü olan Assistance Association for Political Prisoners'ın raporuna göre darbeden bu yana 715 gösterici öldürüldü.

En son perşembe günü Myanmar ordusu Mandalay'da gösteri yapan sağlık çalışanları üzerine ateş açtı ve oradan geçen bir kişi hayatını kaybetti, iki sağlık çalışanı da yaralandı.

Demokrasi yanlısı tüm gösterileri sert şekilde bastırmaya çalışan askeri yönetim tüm ölümlerin ve yaralanmaların yanı sıra 3 binden fazla kişiyi de tutuklamış durumda.

Euronews