Kur'an'da Coronavirüs
Evet yanlış duymadınız. Kuran koronavirüsten bahsediyor. Çıkacağı zamanı, çıkacağı mekanı, sebebini, onunla mücadele yöntemini, çıkış hikmetini ve de orijinal ismini. Tüm bunlar, Kur’an’da Müddessir Süresinde açık ve net bir şekilde işari olarak zikrediliyor.
Evet yanlış duymadınız. Kuran koronavirüsten bahsediyor. Çıkacağı zamanı, çıkacağı mekanı, sebebini, onunla mücadele yöntemini, çıkış hikmetini ve de orijinal ismini. Tüm bunlar, Kur’an’da Müddessir Süresinde açık ve net bir şekilde işari olarak zikrediliyor. Bu virüs, 2019 yılı sonunda ortaya çıktığı için bu virüse “covid19” ismi verilmiştir.
Müddessir Süresinde bu virüs işari olarak ismindeki rakam ve özellikleri şu şekilde açıklanmıştır: “Geride bir şey koymaz, bırakmaz. Derileri kavurur. Üzerinde ON DOKUZ vardır.” Virüsün bulunduğu ülke olan çin, şu an dünyanın ikinci büyük ekonomisi, nüfus yoğunluğu bakımından da en kalabalık ülkesi. Bu ülkenin bu özelliğine de, Müddessir Süresi 12 ve 13 ayette şu şekilde işari olarak değinilmiştir: “Ona bol mal ve gözü önünde duran oğullar verdim” Çin’in nufusu 1.5 milyardan fazladır. Sahip olduğu zenginliğin haddi hesabı yoktur. 15 ayette de işaret edildiği gibi, bu kadar mala ve servete sahip olmasına rağmen hala da arttırılmasını istemektedir: “Sonra da o hırsla daha da artırmamı umar.”
Bu hastalıkla mücadelede insanlık çaresiz ve aciz iken, Kur’an bu sürenin başında 6 maddeyle mücadele yöntemlerini özetlemiştir. Hastalığın farkında olmak, tekbir, tathir, sağlıklı kaçınma, topluluk halinde gezmeme ve sabır. İkinci ayette; kalk ve uyar denmekle, bu hastalığa karşı uyanık olunması ve insanların bu hastalığa karşı uyarılması tavsiye edilmektedir. Maddi temizlikten önce, manevi temizliğe dikkat çekiliyor. 3 ayette “Rabbini Yücelt” denmekle manevi temizliğe dikkat çekiliyor. Manevi temizlikten sonra, tövbe ve istiğfardan sonra da maddi temizlik tavsiye ediliyor. 4 ayette “Elbiseni temiz tut” denmekle tüm temizlikler işari olarak kastediliyor. 5 ayette uzak durulması tavsiye ediliyor. Buradaki uzak durma bu hastalığın alınmasına sebep olabilecek her şeyden kaçınmayı işari olarak tavsiye ediyor. 6 ayette de çokluktan sakınma vardır. Toplu olarak bir arada bulunmaktan kaçınma tavsiye ediliyor işarı olarak. En sonda 7 ayette de: وَلِرَبِّكَ فَاصْبِرْۜ ﴿٧﴾ “Rabbinin rızasına ermek için sabret.” Buyrulmakla hastalığın zorluğundan dolayı işari olarak sabır tavsiye ediliyor.
Bu hastalığın sebebinin ne olduğuna gelince. Bunun sebebi, sürenin son ayetlerinde şu şekilde işari olarak anlatılmıştır: “Sizi Sekar'a ne soktu? Onlar şöyle derler: "Biz namaz kılanlardan değildik. Yoksula yedirmezdik. Bâtıla dalanlarla birlikte biz de dalardık. Ceza gününü de yalanlıyorduk." (Müddessir 40-46)
Bilindiği gibi virüs, cisminin küçüklüğünden dolayı yeryüzünde sayısız bir şekilde bulunabiliyor. Bunun sayısını tespit edebilmek olanaksızdır. Müddessir süresi 31 ayette, virüsün bu özelliğine de işari olarak şöyle değinmiştir:
وَمَا جَعَلْنَا عِدَّتَهُمْ اِلَّا فِتْنَةً لِلَّذ۪ينَ كَـفَرُواۙ لِيَسْتَيْقِنَ الَّذ۪ينَ اُو۫تُوا الْكِتَابَ وَيَزْدَادَ الَّذ۪ينَ اٰمَنُٓوا ا۪يمَاناً وَلَا يَرْتَابَ الَّذ۪ينَ اُو۫تُوا الْكِتَابَ وَالْمُؤْمِنُونَۙ وَلِيَقُولَ الَّذ۪ينَ ف۪ي قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ وَالْكَافِرُونَ مَاذَٓا اَرَادَ اللّٰهُ بِهٰذَا مَثَلاًۜ كَذٰلِكَ يُضِلُّ اللّٰهُ مَنْ يَشَٓاءُ وَيَـهْد۪ي مَنْ يَشَٓاءُۜ وَمَا يَعْلَمُ جُنُودَ رَبِّكَ اِلَّا هُوَۜ وَمَا هِيَ اِلَّا ذِ كْرٰى لِلْبَشَرِ۟ ﴿٣١﴾
“Onların sayısını inkar edenler için bir imtihan vesilesi yaptık ki kendilerine kitap verilenler kesin olarak bilsinler, iman edenlerin imanı artsın, kendilerine kitap verilenler ve mü'minler şüpheye düşmesin, kalplerinde bir hastalık bulunanlar ile kâfirler, "Allah örnek olarak bununla neyi anlatmak istedi" desinler. İşte böyle. Allah dilediğini saptırır, dilediğini doğru yola iletir. Rabbinin ordularını ancak kendisi bilir. Bu, insanlar için ancak bir uyarıdır.”
Bu virüsün tam ismi “CO-RO-NA” dır. Müddessir süresinin 8 ayetinde de bunun ismi işari olarak “NA-CO-RA” şeklinde geçer. İsmi zikredildikten sonra da, ayet bu virüsün tahribatına işari olarak da şöyle değinir: “ İşte o gün çetin bir gündür. Kâfirler için hiç kolay değildir. (Müddessir 9-10)
Rabbim cümlemizi, her türlü hastalık, afet ve beladan muhafaza etsin inşallah. Bir dahaki yazımızda buluşuncaya dek, Allah’a emanet olun. Dualarınızı bekliyorum.
Kaynak: Elwekalanews.net
Mücahid Haksever / Habernas