İşgalci terör soykırımı! Gazze'de şehid sayısı artıyor

Hastane, okul ve yaralıları almaya giden ambulansları bile vuran terör rejiminin yaptığı barbarca saldırılar sonrası Gazze'de her geçen saat, şehid sayısı artıyor.

İşgalci terör soykırımı! Gazze'de şehid sayısı artıyor

Gazze Sağlık Bakanlığı, işgal rejiminin saldırılarında şehid olanların sayısı son 24 saatte 266 artarak 11 bin 78'e yükseldiğini, bunlardan 4 bin 506'sı çocuk, 3 bin 27'si kadın olduğunu kaydetti.

Siyonist rejim, Gazze'de 35 gündür katliam yapıyor 

Siyonist işgal rejimine ait savaş uçakları, gece boyunca Gazze'de hastanelerin çevrelerini vurdu.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, Rantisi Çocuk Hastanesi'nin doğrudan hedef alındığını, hastanenin bodrum katında ve bazı tesislerinde büyük yangınların çıktığını belirtti.

Siyonist işgal rejimi, Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu Şifa Hastanesi'nin avlusunu da hedef aldı. Şifa Hastanesi avlusunda bulunan ve içinde sivillerin bulunduğu bir araç da saldırıların hedefi oldu.

Yaralı ve hastaların yanı sıra yerinden edilmiş binlerce Filistinlinin sığındığı Endonezya Hastanesi'nin çevresine de çok şiddetli saldırılar düzenlendi.

Saldırılar, hastanenin bazı bölümlerinde ciddi hasara yol açtı, şehid ve yaralananların olduğu aktarıldı.

Filistin Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise siyonist rejimin Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye'de yer alan El-Avde Hastanesi çevresini bombaladığı belirtildi.

Açıklamada, uluslararası topluluğa "büyük bir felaket" yaşanmadan önce tıbbi malzeme ve yakıt sağlamak için acil müdahale çağrısında bulunuldu.

Güvenli olduğu düşüncesiyle hastanelere sığınan binlerce kişi, bombalamalar sırasında zor anlar yaşadı.

Batı Şeria'da şehit sayısı 18'e yükseldi

Siyonist rejimin sözde ordusu, dün işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine baskın düzenledi.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, işgalcilerin düzenlediği baskında şehid sayısının 18'e yükseldiği, en az 20 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Siyonist işgalciler, Gazze Şeridi'nde bulunan ibadethaneleri bombalamaya devam ediyor. Han Yunus'ta bulunan Halid bin El Velid camiinin vurulma anı ortaya çıktı. Caminin vurulma görüntüsü, siyonist işgalcilerin ibadethanelere yönelik saldırılarından biri olarak kayıtlara geçti. Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana saldırılarda 59 cami yıkıldı.

İşgal rejiminin aralıksız bomba yağdırdığı Gazze'de ortaya çıkan yıkım korkunç boyutlara ulaştı. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın raporunda Gazze'de işgalcilerin saldırıları sonucu konutların yüzde 50'sinin yok olduğu bildirildi.

Siyonist işgal rejimi yaralıları taşıyan ambulansları hedef alıyor 

Filistin Kızılay Derneği (PRCS), işgalcilerin saldırılarında yaralıları almaya giderken, 2 ambulansının daha vurularak hizmet dışı kaldığını açıkladı.

PRCS saldırılarla ilgili yaptığı açıklamada, işgalcilerin Gazze'nin kuzeyindeki El-Awda hastanesi bölgesini hedef alması sırasında bir PRCS gönüllüsü yaralandığını ve iki ambulansın hizmet dışı kaldığını belirtildi.

Açıklamanın devamında PRCS, 4 Kasım’da yaptığı açıklamada abluka altındaki Gazze'ye yönelik saldırılarda yaralananların Refah Sınır Kapısı’na taşınması sırasında 5 ambulans bulunan konvoyunun iki defa işgalci rejim tarafından hedef alınarak vurulduğunu duyurmuştu.