Siyonistler, Abbas'ın eşcinsel İsrailli bakanla görüşmesini kutluyor

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, dün gece Meretz partisinden eşcinsel Sağlık Bakanı Nitzan Horowicz başkanlığındaki İşgalci İsrail heyetini kabul etti.

Siyonistler, Abbas'ın eşcinsel İsrailli bakanla görüşmesini kutluyor

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, Abbas, işgal altındaki Batı Şeria'ya gelen İşgalci İsrail'in Sağlık Bakanı Horowitz ile Bölgesel İşbirliği Bakanı Frej'in beraberindeki heyeti, Ramallah'taki devlet başkanlığı konutunda kabul etti.

Abbas görüşmede, İşgalci İsrail'in Yahudi yerleşim birimleri inşa faaliyetlerine son vermesi, uluslararası meşruiyet kararları doğrultusunda adil ve kapsamlı bir barışın sağlanması gerektiğini vurguladı.

Mahmud Abbas'ın İsrailli Eşcinsel Sağlık Bakanı Horowicz ile görüşmesi İsrailli sosyal medya kullanıcılar arasında gündem oluşturdu.

Abbas-Horovich'in görüşmesi hakkında yorum yapan Yahudi yerleşimcilerden biri Twitter hesabına şunları yazdı: "Abu Mazen İsrailli bir gey adamla tanıştı." Bir başka İsrailli Twitter'da şunları yazdı: "Abbas ve diğer Ramallah sakinlerinin onun gururlu bir gey adamla tanıştığını bilmelerini umuyoruz."   

Gözlemciler Mahmut Abbas'ın Filistin halkının çıkarına herhangi bir sonuç vermeyen "Oslo" politikasını sürdürmeye kararlı olduğuna inandığı için, Abbas'ın son haftalarda çok sayıda işgalci israil heyetini kabul ettiğini belirttiler.

İşgalci İsrail'in Maariv Gazetesi Abbas'ın Meretz Partisi üyeleriyle yaptığı görüşmede şunları söylediğini aktardı: "Başbakan Naftali Bent ile istediği zaman görüşebilirsem mutlu olurum; müzakere olmayacağını biliyorum ama en azından bir araya gelip konuşabiliriz"

Shehabnews