İşgalci İsrail Cenin'e saldırdı: 7 şehid, 10 yaralı

İşgalci İsrail askerleri, Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Cenin kentinin Kabatiya beldesine düzenlediği baskında, 7 kişi şehid oldu ve 10 kişi de yaralandı.

İşgalci İsrail Cenin'e saldırdı: 7 şehid, 10 yaralı

İşgal güçlerinin Cenin'in güneyindeki Kabatiye kasabasına düzenlediği ve yaklaşık on saat süren geniş çaplı bir operasyonda yedi genç şehid oldu, on kişi de yaralandı ve altyapıda yıkıma yol açtı.

Hastane kaynakları yedi gencin şehit olduğunu doğruladı: Muhammed Halid Ebu El-Rub, Ömer Hamza Ebu El-Rub, Ahmed Mahir Zakarneh, Mustafa Faysal Zakarneh, Fadi Cevdat Hanayşe, Muhammed Ömer Kamil ve Şadi Sami Zakarneh, hepsi de Qabatiya kasabasından.

Operasyon, kasabadaki İzzet Ebu El-Rub okulunun yakınındaki özel kuvvetler tarafından bir eve sızmasıyla başladı, ardından işgal güçleri askeri araçlarından büyük takviye kuvvetleri sevk ederek, bu da evi beş Energa mermisiyle bombaladı ve beş genç bu saldırıda şehid düştü.

İşgal güçlerinin üç şehidin cenazelerini evin çatısında tekmeledikten sonra evin çatısından yere attığı görüntülendi.

İsrail buldozerleri, köyün ana girişini ve Cenin'e ve Bir el-Başa, Burkin ve Qabatiya köylerine giden Shuhada kavşağını buldozerle yıktı ve bölgedeki su hatlarını tahrip etti.

Kabatiye'de yedi gencin şehit edilmesiyle işgal altındaki Kudüs'ün de içinde bulunduğu Batı Şeria'da 7 Ekim 2023'ten bu yana şehid olanların sayısı 160'ı çocuk, 10'u kadın ve 9'u yaşlı olmak üzere 714'e yükseldi.