Şehid Reyyan ve Şehid Şehham'ın cenazeleri büyük kalabalıklarla kaldırıldı

Bugün Filistin'in Batı Şeria bölgesinde, Kudüs'te ve 1948'de işgal edilmiş bölgede üç Filistinli genç şehit edildi. Birçok kişi de yaralandı. 

Bugün (15 Mart Salı) sabah siyonist işgal güçleri tarafından Nablus'taki Balata mülteci kampında şehit edilen Nadir Er-Reyyan ile Kudüs'ün doğusundaki Kalendiya mülteci kampında şehit edilen Ala Şehham'ın cenazeleri büyük kalabalıkların katıldığı görkemli cenaze törenleriyle ahirete uğurlandı. 

17 yaşında şehit edilen Er-Reyyan'ın cenazesi Rifidya Hastanesi'nden alınarak ailesinin Nablus'un güneyindeki Kefr Kandil köyünde bulunan evine getirildi. Sonra da cenaze namazı kılınarak büyük bir kalabalığın katıldığı törenle defnedildi. 

20 yaşında şehit edilen Şehham'ın cenazesi Filistin Tıp Merkezi'nden alınarak, Kalendiya mülteci kampı camisinde cenaze namazı kılındıktan sonra Kalendiya Kabristanı'nda defnedildi. 

Çok sayıda direnişçinin de iştirak ettiği cenaze törenlerinde kalabalıklar siyonist işgal rejimine tepkilerini dile getirdi ve şehitlerin intikamının alınmasını isteyen sloganlar attılar. 

Cenaze törenlerinde Filistin'deki direniş hareketleri adına da açıklamalar yapılarak işgalci siyonistler karşısında safların birleştirilmesi, Filistin yurdunun bekçiliğinin yapılması, aynı gaye ve hedef etrafında birleşilmesi çağrıları yapıldı. 

İşgal güçleri bugün sabah biri Batı Şeria'daki Nablus'un Balata mülteci kampında, biri Kudüs'ün Kalendiya mülteci kampında, biri de 1948'de işgal edilmiş bölgede yer alan Rahat şehrinde olmak üzere üç Filistinliyi şehit etmişti.