İran Cumhurbaşkanı: Birlik ve beraberlik Müslümanların gücünü artırır

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, birlik ve beraberliğin önemini vurgulayarak, düşmanların kendi çıkarları için Müslümanlar arasında ayrılık ve ihtilaf yaratmak için sürekli komplolar kurduğunu söyledi.

İran Cumhurbaşkanı: Birlik ve beraberlik Müslümanların gücünü artırır

Pezeşkiyan, bu açıklamaları, Perşembe günü Tahran'da, farklı İslam ülkelerinden ve dünyanın dört bir yanından düşünür ve alimlerin katılımıyla başlayan 38. Uluslararası İslami Vahdet Konferansı'nda yaptı.  

Pezeşkiyan, konukları ve ileri gelenleri karşılarken, İran'ın temel sloganının, Müslümanlar arasındaki birlik ve beraberliğin gücümüzü artırdığı için el ele vermemiz olduğunu söyledi.

İran Cumhurbaşkanı, İslam'ın ilk dönemlerinde Hz. Muhammed'in (s.a.v.) az sayıdaki sahabesiyle birlikte Mekke'den Medine'ye göç etmesini ve orada birbiriyle çekişen kabileler arasında kardeşlik bağını nasıl aşıladığını ve sonunda İslam'a nasıl yöneldiklerini örnek gösterdi.

Bu yılki konferansın teması "Filistin Sorununa Odaklanarak Ortak Değerlere Ulaşmak İçin İslami İşbirliği" olarak belirlenirken, konuşmacıların Filistinlilerin içinde bulunduğu zor duruma ve işgalci Siyonist rejimin zulüm ilanlarından onları kurtarmanın yollarına odaklanmaları bekleniyor.

İslam Mezhepleri Yakınlaşma Dünya Forumu Genel Sekreteri Hamid Şehriyari, konferansta yaptığı konuşmada, Siyonist rejimin askeri, siyasi, sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda uğradığı ihanet ve aşağılanmalardan bahsederek, bu aşağılanmaları ilahi bir vaat olarak nitelendirdi.

Müslümanlar ve müttefikler ile barış ve dostluk ve kibirli baskıya karşı direniş, Kuran'ın hayat veren öğretileri arasında, kutsal kitabın ayetlerine atıfta bulunarak: insan toplumunda üç değer olduğunu söyledi.

Ayrıca İsrail'in Filistinlilere uyguladığı soykırıma da değindi ve küresel kibirli güçlerin kendi çıkarları için başkalarının haklarını her zaman gasp etmeye çalıştıklarını ve bunu başarmak için zalimce her şeyi yapmaktan çekinmediklerini, bugün Gazze'de ve diğer topraklarda gördüğümüz gibi, ellerinin masumların, çocukların, kadınların ve yaşlıların kanıyla lekelendiğini söyledi.

Tahran'da düzenlenecek 3 günlük konferansa dünyanın dört bir yanından din adamları, aydınlar ve aktivistler olmak üzere 150'den fazla tanınmış isim katılacak.

Bu, İslam Mezhepleri Yakınlık Dünya Forumu tarafından her yıl düzenlenen ve farklı İslam inanç ve akımlarına mensup âlimlerin katılımıyla İslam dünyasındaki gelişmeleri ele alan önemli bir etkinliktir.