HÜDA PAR'dan Çin konsolosluğu önünde nöbet tutan Doğu Türkistanlılara ziyaret

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığı, Çin Konsolosluğu önünde nöbet tutan gençlere destek ziyaretinde bulundu.

HÜDA PAR'dan Çin konsolosluğu önünde nöbet tutan Doğu Türkistanlılara ziyaret

Aileleri Çin'deki kamplarda tutuklu bulunan Doğu Türkistanlı gençler, yaklaşık bir haftadır Çin’in İstanbul Başkonsolosluğu önünde nöbet tutuyor.

Komünist Çin rejiminin kamplarındaki ailelerinden yıllardan beri haber alamayan Doğu Türkistanlı gençler Çin’in İstanbul Başkonsolosluğu’na giderek dilekçe vermek istedi. Ancak günlerdir Başkonsolosluk önünde bekleyen Doğu Türkistanlıların dilekçilerİ bir türlü kabul edilmiyor. Doğu Türkistanlılar ailelerinin akıbetini merak ediyor.

Yıllardır yaşadıkları mağduriyetleri sürekli olarak gündeme getiren Doğu Türkistanlılar, Çin'in toplama kamplarında tutulan ailelerini, akrabalarının serbest bırakılmasını istiyor.

Uygur Müslümanların yaşadıkları sıkıntıları sürekli olarak dile getiren ve her fırsatta yanlarında bulunup manevi destek veren HÜDA Par İstanbul İl Başkanlığı da Çin Konsolosluğu önünde nöbet tutan gençlere destek ziyaretinde bulundu.

Ziyarette Doğu Türkistanlı Müslümanların sıkıntıları ve taleplerini dinleyen HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, Uygur Müslümanlarının yaşadıkları sıkıntıların giderilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

İLKHA