'Mursi'yi devirip, yerine Sisi'yi getirmek için çalıştık'

İsrail işgal ordusunda görev almış eski general Aryeh Eldad, ülkesinin Mısır eski Devlet Başkanı Muhammed Mursi'yi devirme çabalarını kabul ederek, 'Mursi’yi devirip, yerine Sisi’yi getirmek için çalıştık' dedi.

'Mursi'yi devirip, yerine Sisi'yi getirmek için çalıştık'

Yapılan demokratik seçimlerin sonunda Mısır Devlet Başkanlığına seçilen Müslüman Kardeşlerin Lideri Muhammed Mursi'nin kanlı bir darbe ile Sisi tarafından devrilmesinde, İsrail'in parmağı olduğu ortaya çıktı. İşgal devleti İsrail ordusundan emekli eski general Profesör Aryeh Eldad, İsrail'in Muhammed Mursi'yi devirme çabalarını kabul ederek, “Mursi'yi devirip, yerine Sisi'yi getirmek için çalıştık” dedi.

Profesör Aryeh Eldad, Mısır'da Hüsnü Mübarek'in devrilmesine yol açan 25 Ocak Devrimi'nin patlak vermesinden sonra yapılan seçimlerde Cumhurbaşkanlığına seçilen Müslüman Kardeşler Lideri Muhammed Mursi'nin, İsrail'le barış anlaşmasın iptal etmek ve Sina Yarımadası'na daha fazla Mısır askeri gücü göndermek istediği yönündeki açıklamaları, İsrail'i harekete geçirdiğini belirtti.

Eski Başkan Obama'ya ikna turu

Mursi'nin açıklamalarından sonra İsrail'in, Sisi'yi Mısır'da iktidara getirmek için diplomasiyi harekete geçirdiğini belirten Profesör Aryeh Eldad, ABD Başkanı Brack Obama'nın da bu fikre karşı çıkmaması için ikna turlarına başlandığını söyledi.

İsrail ile Sisi omuz omuza!

Camp David Anlaşması'nın, Mısırlılar ile İsrail arasında gerçek barış getirmediğini belirten Profesör Aryeh Eldad, Filistin-İsrail çatışmasının yılardır sürdüğünü dikkati çekerek şunları söyledi:

"Camp David anlaşmasının 40. yıldönümü anısına bağlı olarak, Alman denizaltılarının Mısır'a satışının İsrail tarafından izin verildiğinin ortaya çıkmasından sonra, İsrail kamuoyunda şiddetli tartışmalar yaşanıyor. Bu olay Sisi'ye verilen desteğin bir göstergesi. Camp David anlaşmasından kırk yıl sonra, İsrail ile Sisi omuz omuza, birlikte hareket ediyorlar. 1979'da Camp David Anlaşması'nın imzalanmasından kırk yıl sonra, Mısır'la yapılan barış anlaşmasının ne kadar yararlı olduğu hakkında konuşmanın erken olduğunu ve bu anlaşmanın yapıldığındaki beklentilerin aksine, anlaşmanın devam edemediğini; ancak Sina'dan çekilmeseydik Mısır ile gerçek bir barış olmazdı.”

'Mısır'da İsrail'e ziyarete giden yok'

Aşırı sağcı bir politikacı olan Eldad, "Mısır ile tam bir barış anlaşması değil, savaşsız bir devlet aldık. Barış anlaşmasına rağmen Mısır'ı çok az sayıda İsrailli ziyaret ettiği halde, Mısır'dan ise İsrail'e ziyaret eden hiç kimse yok” dedi. (Ajanslar)