Hamas: İşgale karşı mücadelemiz özgürlüğe kadar devam edecek

İslami Direniş Hareketi (HAMAS) sözcüsü Fevzi Burhum, işgalcilerle yaptıkları Kudüs ve Mescid-i Aksa savaşının Filistin halkı hedeflerine ulaşıncaya ve özgürlüğüne kavuşup bağımsız Filistin devletini kuruncaya kadar devam edeceğini söyledi.

Hamas: İşgale karşı mücadelemiz özgürlüğe kadar devam edecek

Siyonist işgal rejiminin "bayrak yürüyüşü" ve Mescid-i Aksa'ya baskın provokasyonları ve devam ederken direniş, HAMAS’tan konu ile ilgili yeni bir açıklama geldi.

İslami Direniş Hareketi (HAMAS) sözcüsü Fevzi Burhum yaptığı açıklamada, Kudüslü gençler ile erkek ve kadın murabıtların işgal altındaki Kudüs’te, Mescid-i Aksa’nın avlusunda ve kapılarında direnişlerinin sürdüğünü ifade etti.

 Filistin direnişinin değişmez tavrının, işgalcilere mesajlarının ve Filistin halkının fedakarlıklarının Mescid-i Aksa’nın avlusunda ve kapılarında kendini gösterdiğini kaydeden Burhum, Filistin halkının ve direnişinin Mescid-i Aksa’yı işgalcilerden temizlemek için her türlü bedeli ödemeye hazır olduğunu bildirdi.

Yahudi gasıplar, bu sabah erken saatlerde Talmud ayinleri bahanesiyle Mescid-i Aksa'nın güneybatısındaki El-Meğaribe (Fas) Kapısı'ndan Harem-i Şerif'e baskın düzenledi. 

Aşırı sağcı Yahudi gasıpların, işgal altındaki Kudüs'te bugün düzenleyecekleri provokatif "bayrak yürüyüşü" öncesinde yüzlerce gasıp yerleşimci Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlerken, bir grup işgalcide de Aksa'nın avlusunda Siyonist işgal çetesinin sözde bayrağını açtı.

Filistinliler, işgalcilerin bayrak provokasyonuna karşılık sert tepki göstererek Filistin bayrakları açtı.

Fanatik Yahudi gasıpların Mescid-i Aksa baskını süresince, işgal çetesinin sözde polisi de baskını protesto eden Filistinlilere saldırdı.