Hamas: Esirleri ve İsra mekanını özgürleştirmede en güçlü yol direniştir

İslami Direniş Hareketi liderlerinden Hasan Yusuf, esirleri ve İsra mekanını özgürleştirme konusunda en güçlü olan yolun direniş yolu olduğunu dile getirdi. 

Hamas: Esirleri ve İsra mekanını özgürleştirmede en güçlü yol direniştir

İşgal zindanlarındaki esirlere destek amacıyla Filistin'in Batı Şeria bölgesinin orta kesiminde yer alan Ramallah şehrinde düzenlenen yürüyüşte konuşan, İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Hasan Yusuf, esirleri ve isra mekanını özgürleştirme konusunda en güçlü olan yolun direniş yolu olduğunu dile getirdi. 

Esirlere Vefa Cuması münasebetiyle Hamas'ın Ramallah'ta düzenlediği gösteride konuşan Hasan Yusuf gençleri zafer, özgürlük ve direniş yolunda ilerlemeye çağırarak, esirlerin ve isra beldesinin kurtarılması için en güçlü yolun bu yol olduğunu vurguladı. 

Yusuf konuşmasında; "Biz bu yolda ilerleyeceğiz. Kimse bizi korkutamayacak ve direnişimizi kıramayacak. Ne tutuklama, ne şehit edilme, ne de birilerinin duyduğu rahatsızlıklar! Tüm haklarımız eksiksiz bir şekilde bize geri verilinceye kadar ilerlemeye devam edeceğiz." dedi. 

Yusuf; "Önce Allah'a sonra da zafer ve esirleri ve isra beldesini özgürleştirme konusunda tam hazırlıklı olan Filistin direnişine güveniyoruz." diye konuştu. 

Hasan Yusuf, işgal rejiminin Filistin halkının iradesini ve kararlılığını kırmaya çalıştığını ancak bunu başaramayacağını vurguladı. 

Bu arada bugün Hamas'ın, açlık grevindeki esirlere destek çağrısıyla düzenlenen bu yürüyüşün ardından başka eylemlerin de gerçekleştirileceği belirtildi. 

Sabah namazlarında da esirlere destek amacıyla Filistin'in bazı camilerinde "Büyük Şafak" adıyla buluşma gerçekleştirilmiş ve namaz sonrasında da esirlere destek gösterileri düzenlenmişti. 

İşgal zindanlarında idari tutuklu olarak bulundurulanlardan yedi esir maruz kaldıkları haksızlığı protesto ve özgürlüklerine kavuşma amacıyla açlık grevini sürdürüyor. Bunlardan Kayid El-Fusfus 107, Mikdad El-Kavasime 100, Ala El-A'rec 82, Hişam Ebu Hevaş 73, Şadi Ebu Aker 66, Iyad El-Herimi 37, Luey El-Eşkar ise 19 günden beri açlık grevine devam ediyor.

Palinfo