'Hamas esir takası konusunda yol haritasını aracılara sundu'

Hamas Siyasi Büro üyelerinden Zahir Cebbarin, Hamas'ın esir takası için yol haritasını aracılara takdim ettiğini ifade ederek, şu an topun işgal yönetiminin sahasında olduğuna işaret etti. 

'Hamas esir takası konusunda yol haritasını aracılara sundu'

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro üyelerinden Zahir Cebbarin, Hamas'ın esir takası için yol haritasını aracılara takdim ettiğini ifade ederek, şu an topun işgal yönetiminin sahasında olduğuna işaret etti. 

Hamas'ın esir takası konusunu yıllardan beri takip ettiğini dile getiren Cebbarin, hareketin askeri kanadının esir takasına büyük önem verdiğine vurgu yaptı. Cebbarin, takasta önceliğin ağır cezalara çarptırılmış olanlara verildiğini hatırlatarak listenin başında onların yer aldığını belirtti. 

İşgal rejiminin Gazze'nin yeniden imarı konusunda birtakım kolaylıklar sağlama işini Hamas'ın elindeki esirlerin serbest bırakılmasını sağlamada kullanmak amacıyla birkaç kez girişimde bulunduğunu ancak bu girişimlerden sonuç elde edemediğini belirten Cebbarin direniş liderliğinin bunu kesinlikle reddettiğini ve esirler davasıyla ilgili olmayan bir dosyanın esirler dosyasının yerine konulmasını asla kabul etmediğini ifade etti. 

Hamas lideri, işgal rejiminin bu konuda düşüncelerinin çok net olmadığını, bazen ileriye doğru bir ya da iki adım attığını sonra üç adım geri çekildiğini, zorunluluk olmadığı halde herhangi bir bedel ödemeden Gazze'deki esir askerleri hakkında bilgi edinmeye çalıştığını belirtti. 

Cebbarin bu arada, daha önce Özgürlerin Vefası Anlaşması'nda özgürlüklerine kavuşturulmuş olanlardan yeniden tutuklananların serbest bırakılmasının bundan sonraki herhangi bir takas anlaşmasının temel şartı olacağını, işgal rejiminin herhangi bir pazarlığa başlamadan önce bundan önce kabul ettiği yükümlülüğü yerine getirmek zorunda olacağını vurguladı. 

Hamas lideri açıklamasında, direnişin kabul ettirdiği anlaşmaları korumak için güçlü bir eli olduğunu çünkü direnişe destek veren bir güç olmadığı takdirde işgal rejiminin kabul ettiği hiçbir anlaşmaya bağlı kalmadığını hatırlattı.

Palinfo