HAMAS: İşgalcileri dize getirinceye kadar Şeyh Ahmed Yasin'in yolunu ve mücadelesini sürdüreceğiz

Şeyh Ahmed Yasin'in şehit edilişinin 19'uncu yıldönümü münasebetiyle açıklama yapan HAMAS, siyonist işgali dize getirinceye Şeyh Ahmed Yasin'in yolunu ve mücadelesini sürdüreceklerini belirtti.

HAMAS: İşgalcileri dize getirinceye kadar Şeyh Ahmed Yasin'in yolunu ve mücadelesini sürdüreceğiz

HAMAS'ın kurucusu manevi lideri Şeyh Ahmed Yasin, 22 Mart 2004 günü sabah namazı dönüşünde yanında bulunan 2 koruması ve çevrede bulunan 9 kişiyle beraber siyonist işgalciler tarafından yapılan füze saldırısında şehit oldu.

Kurucu liderlerinin şehit edildiği gün münasebetiyle yazılı açıklamalarda bulunan HAMAS, Hareketin kurucu lideri Şeyh Ahmed Yasin'in ektiği tohumun bugün ağaç olduğunu, kök saldığını, büyüdüğünü, dallandığını ve cihad, siyaset, diplomasi, basın gibi çok farklı alanlara yayıldığını belirtti.

"Mücadele Filistin halkı tüm haklara yeniden kavuşuncaya kadar devam edecek"

Bu hareket Filistin halkının da büyük ilgi ve desteğine mazhar olduğunu belirten HAMAS şu ifadelere yer verdi:

"Şeyh Ahmed Yasin; fedakârlık, cihad, sabır ve nöbetle dolu bir hayattan sonra şehadetle bu dünyadan veda etti. O hayatı boyunca sürdürdüğü çalışmalarla tüm alanlara el attı ve örnekler oluşturdu. Onun Filistin halkının haklarına ve ilkelerine sahip çıkma konusunda kararlılıkla siyonist düşman karşısında sürdürdüğü mücadele kendisinden sonra da önemli bir direniş mücadelesine ve işgal rejimi karşısında verilen savaşlara temel teşkil etti. Filistin gençliğinin sürdürdüğü mücadele burada durmayıp Filistin halkı tüm haklara yeniden kavuşuncaya kadar devam edecek."