Filistin’den, siyonist çete katliamlarına uluslararası soruşturma çağrısı

Filistin yönetimi, siyonist israil’in 1948’deki Filistin topraklarını işgal etme sürecinde “siyonist çeteler” tarafından Filistinlilere yönelik gerçekleştirilen "katliamların" araştırılması için uluslararası soruşturma komisyonu kurulması talebinde bulundu.

Filistin’den, siyonist çete katliamlarına uluslararası soruşturma çağrısı

Filistin Dışişleri Bakanlığı, Tarihi Filistin’in kuzeyindeki Tantura köyünde bulunan bir toplu mezarın işgalci çetelerce 1948’de Filistinlilere yönelik gerçekleştirilen bir katliama ait olduğunu belirten siyonist Haaretz gazetesinin haberine dair yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, “İşgal devletinin işlediği suçlar 1948’de durmadı, bilakis hala, ısrarcı, ırkçı ve nefret dolu şekilde devam ediyor. Bu suç, ilgili soruşturmaların açılmasını ve bağımsız uluslararası bir soruşturma komisyonunun kurulmasını gerektiriyor. Bu komisyon, tüm dosya ve davaları açmayı, tanıkları dinlemeyi, işlenen suçların ve katliamların gerçeklerini ve boyutunu ortaya çıkarmak için işgal devletini arşivlerini açmaya zorlamalıdır.” denildi.

Siyonist işgalin başladığı tarihten beri, işlediği savaş suçlarının ve insanlığa karşı suçların dehşetini örtmek için suçları ve toplu mezarları yok etmek ve gizlemek için kullandığı yöntemlerin ifşa edilmesi çağrısı yapılan açıklamada, “Filistinli kurbanlara adalet getirmek, bu suçların ve katliamların çirkinliğini saklamaya ve örtbas etmeye devam eden İsrailli yetkilileri ve resmi İsrail kurumlarını cezalandırmak için geniş bir uluslararası kampanya gerekiyor.” ifadelerine yer verildi.

Siyonist çetecilerin kan donduran itirafları, "Tantura Katliamı"nda katledilen Filistinli köylülerin bugün işgal edilmiş bölgede siyonist katillerin kullandığı bir plajda toplu mezarda gömülü olduğunu gün yüzüne çıkarmıştı.

Mayıs 1948'de siyonist çete tarafından tarafından işgal edilen Filistin'in Tantura köyünde 200'den fazla Filistinli köylü katledildi.