İran Cumhurbaşkanı: Trump ve Pompeo yargılanmazsa Süleymani’nin intikamı alınacak

İran Cumhurbaşkanı Reisi, “Trump, Pompeo ve bu cinayetin diğer failleri için adil bir yargılama mekanizması sağlanmalı. Aksi takdirde İslam ümmeti bu cinayetin intikamını alacaktır” dedi.

İran Cumhurbaşkanı: Trump ve Pompeo yargılanmazsa Süleymani’nin intikamı alınacak

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi Amerika Birleşik Devletleri Eski Başkanı Donald Trump'ın Eski Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin katledilmesi ile ilgili yargılanmaması halinde intikamı kendilerinin alacağını söyledi

Süleymani'nin suikastinin ikinci yıl dönümünde binlerce kişinin katıldığı törende konuşan Reisi "Saldırgan ve asıl katil, dönemin ABD başkanı adaletle yüzleşmeli ve cezalandırılmalı," ifadelerini kullandı.

Trump, Eski Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve diğer suçluların adil bir mahkemede yargılanmasının yeterli olacağını söyleyen Reisi "aksi takdirde tüm ABD'li liderlere şüphesiz bir şekilde İslam ulusunun intikam elinin uzanacağını söylüyorum," dedi.

Amerikalılara hitaben yaptığı konuşmada General Süleymani'nin suikasta uğramadan önce Irak başbakanı tarafından resmen davet edildiğini söyledi.

Amerikalıların Irak'ın egemenliğini ihlal ettiğini de sözlerine ekledi.

Reisi, "Siz [Amerikalılar] sadece Irak'ın egemenliğini ihlal etmekle kalmadınız, aynı zamanda sadece bir bireye değil, bir ulusa da suikast düzenlediniz." dedi.

Reisi Süleymani'nin İran devriminin, cesaretin ve rasyonalitenin sembolü olduğunu belirtti.

Devrim Muhafızlarının yurt dışındaki operasyon kolu olan Kudüs Gücü'nün eski komutanı Süleymani 3 Ocak 2020'de Bağdat Havalimanı yakınlarında Iraklı yardımcısı Ebu Mehdi El Mühendis ile birlikte bir ABD SİHA'sı tarafından katledilmişti.