Şuveyki: Filistin Yönetimi ve Arap dünyasının suskunluğu işgalciye yeşil ışık yakıyor

Kudüs Topraklarını Savunma Komitesi Başkanı Salih Eş-Şuveyki, İsrail işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirme yarışına girmelerinin Kudüs'teki İslami kutsal mekanları da işgalci siyonist açısından kolay yutulabilir lokma haline getirdiğini vurguladı

Şuveyki: Filistin Yönetimi ve Arap dünyasının suskunluğu işgalciye yeşil ışık yakıyor

Kudüs Topraklarını Savunma Komitesi Başkanı Salih Eş-Şuveyki Filistin Yönetimi'nin ve Arap dünyasındaki resmi yönetimlerin suskunluğunun, işgal altındaki Kudüs'te İslami kutsal mekanların saygınlığını çiğneme ve bu kutsal mekanlara saldırı konusunda siyonist işgal rejimine yeşil ışık yaktığını dile getirdi. 

Eş-Şuveyki, Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı özel açıklamada Arap dünyasının İsrail işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirme yarışına girmelerinin Kudüs'teki İslami kutsal mekanları da işgalci siyonist açısından kolay yutulabilir lokma haline getirdiğini vurguladı. Eş-Şuveyki söz konusu politikalar yüzünden işgalcinin önünde mukaddes mekanların ve oraların saygınlıklarının çiğnenmesine engel teşkil edecek bir kırmızı çizginin de kalmadığından dert yandı. 

Kudüs Topraklarını Savunma Komitesi Başkanı Eş-Şuveyki, özel anlamda Ürdün hükümetinin, bilhassa son dönemde Yusufiyye Mezarlığı'na yönelik uygulamalar karşısındaki ihmalkârlığına da eleştiride bulundu. Eş-Şuveyki bu mezarlıkta bazı sahabilerin ve 1967'den beri gelmiş Ürdünlü ve Iraklı askerlerin kabirlerinin bulunduğunu ancak Ürdün hükümetinin buralara sahip çıkmak için gerekli duyarlılığı göstermediğini söyledi. 

İşgal rejimine bağlı Kudüs Belediyesi, Mescidi Aksa'nın doğu surlarıyla bitişik olan Yusufiyye Mezarlığı'nı tamamen yıkıp Tevrat Parkı'na dönüştürmek istiyor. Yıkım işleminin durdurulması için Kudüs'teki İslami Vakıflar İdaresi'ne bağlı İslami Mezarlıkları Koruma Komitesi'nin yaptığı müracaatın işgal mahkemesi tarafından, 17 Ekim'de açıklanan kararla reddedilmesi üzerine işgal güçleri dün sabahtan itibaren bu mezarlıktaki yıkım faaliyetlerini yeniden ve yoğun bir şekilde başlattılar. Kudüs ahalisi kendi gücüyle yıkım işlemlerinin durdurulması için mücadele ediyor. Ancak işgal güçleri polis şiddetine başvurarak onlara engel olmak suretiyle yıkım faaliyetlerini kesintisiz bir şekilde sürdürüyor.