HAMAS: Ez-Zeytun İlkokulu’nun bombalanması savaş suçu

HAMAS, işgal ordusunun Gazze kentinin güneyindeki Ez-Zeytun İlkokulu’na hava saldırısı düzenleyerek gerçekleştirdiği, 13’ü çocuk ve 6’sı kadın olmak üzere 21 kişinin şehit olduğu katliamın ABD’nin himayesinde işlenen bir savaş suçu olduğunu söyledi.

HAMAS: Ez-Zeytun İlkokulu’nun bombalanması savaş suçu

İslami Direniş Hareketi (HAMAS), işgal ordusunun Gazze kentinin güneyindeki Ez-Zeytun İlkokulu’na hava saldırısı düzenleyerek gerçekleştirdiği, 13’ü çocuk ve 6’sı kadın olmak üzere 21 kişinin şehit olduğu katliamın ABD’nin himayesinde işlenen bir savaş suçu olduğunu söyledi.

HAMAS, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, modern çağda görülmemiş bir şekilde devam eden cinayetlerin tüm insani değerlere ve uluslararası hukuka aykırı olduğunu, işgal ordusunun Amerikan yönetiminin siyasi ve askeri desteğiyle Gazze Şeridi’ndeki vahşi soykırımı sürdürmekte ısrar ettiğini belirtti.

İşgalci israilin cinayetlerinin insanlık vicdanını ve tüm kurumlarıyla uluslararası sistemi Siyonist işgale karşı koymak, cinayetlerini durdurmak ve terörist liderlerini yargılamak için ahlaki, insani ve hukuki bir sınavla karşı karşıya bıraktığını dile getiren HAMAS, Gazze Şeridi’nde sivilleri hedef alan işgal güçlerinin direniş iradesini kırmak ve bölgeyi kendisine boyun eğdirmek için saldırılarını genişletmeye çalıştığını kaydetti.

HAMAS, bildiride ayrıca Arap ve İslam ülkeleri halkları ile dünyanın özgür insanlarına seslenerek, işgal rejimine karşı birlik olma çağrısında bulundu.

İşgal ordusu Gazze Şeridi’ne açtığı savaşın başından bu yana yerinden edilmiş insanların sığındığı 181 merkezi bombaladı ve söz konusu saldırılarda yüzlerce kişi şehid oldu.