İşgal medyası: Hizbullah "kuzeyi felç etti" iki milyon yerleşimci ateş menzilinde

Siyonist terör medyası, Lübnan Hizbullah'ının başlattığı füze saldırılarının "kuzeyi felç ettiğini" ve direnişin Pazar günü başlattığı füze saldırıları sonucunda kayıpların olduğunu belirterek, "İki milyon yerleşimci ateş menzilinde" itirafında bulundu.

İşgal medyası: Hizbullah "kuzeyi felç etti" iki milyon yerleşimci ateş menzilinde

Pazar günü Lübnan'da İslami Direniş tarafından gerçekleştirilen füze saldırısı hakkında yorum yapan siyonist işgal medyası, Hizbullah'ın "kuzeyi felç ettiğini" doğruladı.

İşgal medyası, kuzeydeki (yasadışı işgal) yerleşim yerlerinden birinde Hizbullah füzelerinden kaçarken bir yerleşimcinin "yol kazası" sonucu öldüğünü, 4 kişinin de Hizbullah ateşi sonucu yaralandığını kabul etti.

İşgal altındaki Hayfa'daki Rambam Hastanesi, enfekte 5 kişinin geldiğini duyurdu, Afula'daki Emek Tıp Merkezi ise 8 enfekte kişiyi aldı.

Ayrıca işgal medya platformunun yerleşim yeri ve çevresindeki evlerin tamamının yakıldığını bildirdiği Hayfa'nın kuzeyindeki "Kiryat Bialik"te de 12 kişi hasar gördü.

İşgal medyası, Hayfa'nın kuzeyindeki "Krayut" bölgesine bir füzenin düştüğünü, Hizbullah'ın fırlattığı füze saldırıları sonucu kentte ve çevresinde yangınlar çıktığını kabul etti.

Hizbullah füzelerinden korkan Rambam Hastanesi, kuzeydeki diğer hastanelerle birlikte işgal medyasının "korunan tesisler" dediği yerde çalışmaya başladı.

Ayrıca işgal medyası, Hizbullah'ın son saatlerde kuzeye doğru 150'ye yakın füze ateşlediğini, sabahtan bu yana "Krayut"a yaklaşık 30 füze fırlatıldığını bildirdi.

Kuzeyde ve çeşitli sanayi bölgelerinde sirenlerin aralıksız çaldığını kaydetti.

Siyonist işgal Ordu Radyosu, Hizbullah'ın "ateşini yönlendireceği hedefi ve vermek istediği karşı mesajı dikkatle seçtiğini" vurguladı

Lübnan sınırına yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki ve Hizbullah'ın hedef aldığı Ramat David üssünün, Gallant'ın geçen Çarşamba günü "kuzeydeki savaşta yeni bir aşamanın açıldığını" duyurduğu yer olması dikkat çekiyor.

İşgalcilerin tanık olduğu olaylar ışığında işgalci israil medyası, Hizbullah'ın "füze ​​fırlatma menzilini 60 km'ye çıkardığını" doğruladı ve son saatlerde iki milyon yerleşimcinin direniş ateşi menziline girdiğini kaydetti.

İşgalci İsrail Kanal 13, Hizbullah füzelerinin ulaştığı Nasıra, Afula ve Migdal HaEmek bölgelerinin, Hizbullah saldırıları beklentisiyle Yurt Cephesi'nin yerleşimcilere yönlendirdiği talimatlara dahil edilmediğini açıkladı. (Bu, israil ordusunun Hizbullah tarafından hedef alınma ihtimalinin düşük olduğunu tahmin ettiği anlamına geliyor.)

İşgal medyası, "Ordunun" Lübnan'dan yapılacak füze saldırılarının kapsamının genişlemesi nedeniyle Hayfa ve çevresine uygulanan kısıtlamaların sıkılaştırılacağını açıklayabileceğini, Safed, kuzeyi hedef alan füzelerin ardından Acre, Tiberias, Nahariya ve Nahariya'daki derslerin iptal edilmesine karar verildiğini bildirdi.