Ensarullah, Suudi Arabistan'ı ABD ve İngiltere ile işbirliği yapmaması konusunda uyardı

Yemen Ensarullah lideri Abdulmelik el-Husi, Müslümanlara birlik ve işbirliği çağrısında bulunarak, Riyad'ı Yemen'e karşı düşmanca tavırlarda ABD, İngiltere ve İsrail rejimiyle işbirliği yapmaması konusunda uyardı.

Ensarullah, Suudi Arabistan'ı ABD ve İngiltere ile işbirliği yapmaması konusunda uyardı

Husi, Pazar günü yaptığı açıklamada, birçok ülkenin Yemen'e karşı Amerikan öncülüğündeki koalisyonun kurduğu tuzağa düşmediğini, hatta Yemen ile doğrudan koordinasyon içinde olduğunu belirtti.

Ensarullah hareketinin lideri, "ABD'nin en büyük başarısızlığı, Kızıldeniz'e komşu ülkeleri İsrail'i destekleme operasyonlarına dahil edememesiydi. Amerika ayrıca Arap ve komşu ülkeleri kendi topraklarından bize saldırmaya zorlayamadı." dedi.

ABD'nin Yemen'e baskı yapmak için Suudi Arabistan'ı kullanmaya devam ettiğini belirterek, "Amerika bize Suudi Arabistan'ı düşmanca eylemlerde bulunmaya zorlayacak mesajlar gönderdi. Şu anda Amerika'nın odak noktası ekonomik meseleler." dedi.

El Husi, Suudi Arabistan'ın Yemen'e yönelik herhangi bir eyleminin İşgalci İsrail ve ABD'ye fayda sağlayacağını düşünerek, "Aracılarımız aracılığıyla uyardık ve Suudi Arabistan'ın aptalca eylemlerini durdurmasını tavsiye ettik. Amerika, Suudi Arabistan'ı bizimle tam kapsamlı bir savaşa sokmayı ve durumu gerginliğin zirvesine çıkarmayı amaçlıyor." dedi.

Yemen'de el-Husi, Müslümanlara birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Müslümanları "özgün İslam'a" dönmeye ve onun ilkelerine sarılmaya çağırdı.

Husi, Siyonistlerin Müslüman ülkelerdeki okul müfredatlarını değiştirmeye yönelik komploları konusunda uyarıda bulundu.

Yemen'in Filistin yanlısı deniz operasyonlarının ABD, İngiltere ve siyonist rejim yetkililerini "şaşırttığını" söyleyen Trump, "ABD ve İngiltere'nin ileri askeri teknolojisi, Yemen'in misilleme operasyonlarını durdurmada başarısız oldu" dedi.

 Husi, "ABD, Yemen'in misilleme operasyonları karşısında gerçek bir ikilemle karşı karşıya" dedi.