Hamas: Mescidi Aksa kırmızı çizgidir

Hamas, “Mescidi Aksa kırmızı bir çizgidir ve ona yapılacak herhangi bir saldırı, yangının tekrar yayılmasına izin vermeyecek olan halkımızın yiğit direnişiyle karşılanacaktır.” dedi.

Hamas: Mescidi Aksa kırmızı çizgidir

Filistin İslami Direniş Hareket (Hamas), Mescidi Aksa'nın yakılmasının 52. yıldönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada, Kudüs Kılıcı Savaşı’nın devam ettiğini ve Filistin direnişinin işgalcileri Mescidi Aksa'dan püskürtmeye hazır olduğunu belirtti.

Hamas, 1969'da Mescidi Aksa'nın yanlarında çıkan yangının, Siyonist hükümetin, Mescid-i Aksa'yı ele geçirmeyi, yıkmayı ve yerine sözde tapınaklarını inşa etmeyi amaçlayan genişletilmiş bir Yahudileştirme, yerinden etme ve yıkım planının yalnızca başlangıcı olduğuna inanıyor.

52 yıl önceki yangının en tehlikeli yangın olmadığını Beytülmakdis'in yiğit insanları tarafından basit aletlerle söndürüldüğünü belirten Hamas, en tehlikeli yangınların her gün Mescidi Aksa'yı hedef alan yerleşimcilerin baskınları, temellerinin altındaki kazı çalışmaları, zaman ve mekân yönünden bölme planları olduğunu ifade etti. 

Filistin direnişinin işgal güçleri ve yerleşimcilerin Mescidi Aksa'ya ve Kudüs halkına yönelik saldırılarına karşılık vermeye hazır olacağını vurgulayan Hamas, Gazzeli yiğitlerin Mescidi Aksa ve Kudüs'e destek olarak işgalci İsrail’e unutulmayacak bir ders verdiğini hatırlattı.

Diğer yandan Hareket, Filistin halkını işgal güçlerinin Mescidi Aksa'ya yönelik tüm planlarına karşı koymak ve engellemek için bu mabedi ihya etmeye ve ribatı (nöbet) sürdürmeye davet etti.

Hareket, işgal güçleriyle normalleşme sürecine girme adımlarını kınadığını yineleyerek, bunu "Filistin davasının kalbinde bir bıçak ve Mescidi Aksa, Kudüs ve Filistin'e ihanet" olarak nitelendirdi.

Hamas, tüm İslam âlemini, Mescidi Aksa'ya destek sesini yükseltmek için hızlı, güçlü ve düzenli hareket etmeye ve işgal güçleriyle tüm anlaşmaların feshedilmesini talep etmeye çağırdı.

İşgal altındaki Batı Şeria, özellikle Beyta ve Cenin’deki direnişi selamlayan Hamas Hareketi, silahlı direniş de dahil olmak üzere oradaki her türlü direnişin güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Palinfo