Berat Gecesi’nde Allahım! / Abdullah Yolcu

Allahım! Hayat bir idi; şimdi (sanal hayat ile) iki oldu. Fitne bir idi; şimdi bin oldu, milyon oldu. Sen bizleri ve nesillerimizi başta olmak üzere, bütün Müslümanları ve insanlığı bu fitnelerden koru!  

Berat Gecesi’nde Allahım! / Abdullah Yolcu

Bu gecenin öneminden bahseden Resullah (sav), “Yüce Allah’ın bu gece, yakın gökyüzü semasına indiğini ve şöyle buyurduğunu:....” bildirir ve bu gecede dua etmenin önemine dikkat çeker. (Noktalı kısmı merak edenler rivayetin bütününe bakabilirler.)
Ben de bu gecenin duası olarak acizane dilimden dua olarak dökülenleri paylaşmak istedim.   

Allahım! Bizler hayatın koşuşturması ve gafleti içinde dua etmiyoruz ve dua etmesini de bilmiyoruz. Sen bize salih kullarının dualarını ve salih kulların gibi dua etmeyi nasip eyle! 

Allahım! Kulun ve habibin Muhammed (sav) senden ne istemişse, onu istiyor; neden sana sığınmışsa, ondan sana sığınıyoruz. 

Allahım! Senden cenneti ve cennete yakınlaştıracak söz ve amelleri istiyoruz. Cehennemden ve cehenneme yakınlaştıracak söz ve amellerden sana sığınıyoruz.

Allahım! Kusurlarımız çok, hatalarımız çok, günahlarımız çok, eksikliklerimiz çok... Bütün bunlara rağmen, tövbelerimiz çok az veya hiç yok. Sen bizlere tövbe etmeyi ve tövbelerimizin kabulünü nasip eyle! 

Allahım! Senden sorumluluklarımızı yerine getirecek ve bizleri yanlışlardan koruyacak olan bir takva; inancımızda, düşüncelerimizde, kararlarımızda, konuşmalarımızda, amellerimizde ve ilişkilerimizde doğruluk; ahlakımızı ve kişiliğimizi şekillendiren ve süslendiren bir iffet; ihtiyaçlarımıza ulaştıran ve gönlümüzü, gözümüzü tok kılan bir zenginlik istiyoruz. Asıl zenginliğin de dinde zenginlik olduğunu unutturma bize Allahım!

Allahım! Bizlere, Müslüman olmadan önce insan olmayı nasip eyle!

Allahım! İnsanlığa hadi; mazlumlara hami ve yetimlere anne baba olmayı; fakirlere yedirmeyi; yoksulları giydirmeyi; yadımlarla ve iyiliklerle haneleri ve gönülleri ısıtmayı; güzel ahlakla İslam’a ısındırmayı bizlere nasip eyle!

Allahım! Senden helal rızık, salih evlat, sağlıklı ve sıhhatli bir hayat, dünyada ve ahirette afiyet istiyoruz. 

Allahım! Hayat bir idi; şimdi (sanal hayat ile) iki oldu. Fitne bir idi; şimdi bin oldu, milyon oldu. Sen bizleri ve nesillerimizi başta olmak üzere, bütün Müslümanları ve insanlığı bu fitnelerden koru!  

Allahım! Nefislerin azgınlaştığı; insi ve cinni şeytanların çoğaldığı ve ustalaştığı şu zamanda, bizleri nefislerimizin ve görüp görmediğimiz; bilip bilmediğimiz şeytanların şerrinden muhafaza eyle!

Allahım! Kızlarımıza Hz. Meryem’in; oğullarımıza Hz. Yusuf’un iffetini nasip eyle! Biz anne babalara da Hz. İbrahim ve Hz. Hacer’in teslimiyetini nasip eyle!

Allahım! Akıllarımızı ilimle ile kalplerimizi iman aydınlat! Kararlarımızı isabetli; bizleri hak üzere kararlı kıl!

Allahım! Hakka batılın karıştığı ve batılın, başına hak külahını geçirdiği ve insanları iğfal ettiği, bu bilinci zayıf çağda; bizlere hakkı hak olarak görüp, ona tabi olacak ve batılı batıl olarak görüp, ondan uzak duracak bilinci, basireti ve feraseti ver!

Allahım! İslam düşmanlarının İslam’a verdiği zarar kadar, din adına hareket edip dinine zarar veren Müslümanların çoğaldığı ve Müslümanların, din adına fitne olduğu bir zamanda yaşıyoruz. Bizleri, dindeki her türlü yanlıştan (ırkçılıktan, tekfircilikten, mezhepçilikten, mealcilikten, akılcılıktan, bidat ve hurafelerden) uzak tut! 

Bizleri dinde faydalı kıl, fitne kılma!

Allahım! Bizleri İslam’ın siyasetinden ve adaletinden mahrum bırakma! Bizlere İslami bir siyaset ve adalet üzere bir hakimiyet nasip eyle! 

Allahım! Dinin ve siyasetin birbirine karıştığı ve karıştırıldığı bu zamanda, bizim dinimizi siyasetimiz kıl, siyaseti dinimiz kılma! Bizleri, ne dinini siyaset edinenlerden, ne de siyaseti din edinenlerden kılma!   

Allahım! Ümmetin dağınıklığını gider! Gafletini dağıt! Karanlığını aydınlat! Zilletini ve zulmetini bitir!

Abdullah Yolcu / Habernas