Aynı yüz iki maske / Mücahid Haksever

Adam İslam düşmanı. Ama bakıyorsun kendi sapık fikri için camiyi mesken olarak kullanıyor, Kur'an'dan ayet okuyor, İslami kelime ve kavramları kullanıyor. Diğer taraftan ise, bir diğer grup da kendi sapık fikirlerini ve ideolojilerini açıklamak için İslami şiarlara ve sembollere saldırıyor. Gaye aynı, yöntemler farklı. Aynı yüz iki farklı maske.

Aynı yüz iki maske / Mücahid Haksever

Biz Müslümanların, hiçbir din mensubuyla bir kavgası yoktur. Herkes kendi dinini yaşamada, kendi fikrini savunmada hürdür. Yüce kitabımız Kur’an’da şöyle buyurulmuştur; “Dinde zorlama yoktur. Çünkü doğruluk sapıklıktan iyice ayrılmıştır. O halde kim tâğûtu tanımayıp Allah'a inanırsa, kopmak bilmeyen sapasağlam bir kulpa yapışmıştır.” (1) Bu ayette hakkın batıldan ayrıldığı, buna rağmen kim, hakkın kopmaz ipine sarılmıyorsa o yolunu kaybetmiş, batıl yolu kendi hür iradesiyle seçmiştir demektir. Artık bu kişiye yapılacak bir şey yoktur. Tedaviyi bilinçli bir şekilde kabul etmeyen bir hastaya hiçbir tabibin yapabileceği bir şey yoktur.

Benim bugün ele almak istediğim konu, bizim dışımızdaki bilumum, dinsiz, ateist, kominist, eşcinselist ve sonu ist ile biten tüm ist oğlu istlerin kendi fikirlerini yaymada ve de düşmanlık etmede İslam’ı hedef tahtasına koymalarıdır. Ve bunu da çok ustaca yapmalarıdır. Hakikaten bravo. İkisi bir arada. Hem kahve hem süt. Adam kendini benimsetmek için de İslam’ı kullanıyor, düşmanlığını kinini kusmak içinde İslam’ı kullanıyor. Bakıyorsun İslam düşmanı olan bu ist oğlu istler bir taraftan, İslami ibadet şiar, simge ve ritüelleri kullanıp kendi sapık fikirlerini insanlara enjekte etmeye çalışıyorlar. Adam cami düşmanı, İslam düşmanı Kur'an düşmanı. Ama bakıyorsun kendi sapık fikri için camiyi mesken olarak kullanıyor, Kur'an'dan ayet okuyor, İslami kelime ve kavramları kullanıyor. Diğer taraftan ise, bir diğer grup da kendi sapık fikirlerini ve ideolojilerini açıklamak için İslami şiarlara ve sembollere saldırıyor. Gaye aynı, yöntemler farklı. Aynı yüz iki farklı maske.  Muhterem bir ağabeyimizin dediği gibi; biz bunlara karşı biri hariç her alanda muvaffak olduk. O da onların yalancılıkları ve iki yüzlülükleridir.

Tamam da ist oğlu istler, neden münafıklık yapıyorsunuz. Kendi sapık fikirlerinize güvenmiyorsunuz. Halk nezdinde sahip olduğunun fikrin hiçbir kıymeti harbiyesi yok. Halkın tüm değer yargısıyla çelişen bu ithal fikrinizi benimsetmek için İslam’ı kullanmanız dahi acziyetinizin isbatı için yeterlidir. İslam’a düşmanlık yapan diğer ist oğlu istler de, kendi fikrimizi açıklıyoruz yalanıyla İslam’a saldırıyor. Geçenlerde sapkın grubun üyelerinin bir afişini gördüm. Bu arada bazı kardeşlerimiz yanlışlıkla “Luti” diyor. Bu kavram yanlıştır. Bu birine Muhammedi, İsevi, Musavi demek gibidir. Bunu da düzeltmiş olalım. Şöyle yazıyordu afişlerinde: “Recep ve Şaban’ın aşkına Ramazan engel olmasın” Şu ist oğlu istlerin güya kendi fikirlerini açıklamak için kullandıkları şu alçakça, şu rezilce yöntemi görüyor musunuz?

Bu iki gurubun yaptıklarından şu sonuca varıyoruz ki; birinci grubun fikirlerinin halk nezdin hiçbir itibarı olmadığından, kendi fikirlerine itibar ve değer katmak için İslam’ı kullanıyor. İkinci grup da, kendi fikirlerinin yayılmasının önünde en büyük engel olarak İslam’ı gördükleri için İslam’a saldırıyor. Bu da şunu gösteriyor ki; dünyada değerli olmanın ve yeryüzünde tüm kötülükleri izale etmenin yolu İslam’ı, hayat nizamı olarak seçmekle olabilir ancak. Ne mutlu Müslümanı diyene!

Bir dahaki yazımızda buluşuncaya dek Allah’a emanet olun. Dualarınızı bekliyorum.

1-Bakara 256

Mücahid Haksever / Habernas