İmran Han'ın çağrısı / İbrahim Kızar

Müslümanların yaşadıkları ülkelerde zülme uğramamaları için, haklarını savunacak bir organizasyonun olması zorunludur. Müslüman ülkelerin idarecileri başka ülkelere yaranma yarışında olduklarından dolayı Müslümanlar gerçektende sahipsiz kalmaktalar.

İmran Han'ın çağrısı / İbrahim Kızar

Dünyada bir çok ülke de, Müslümanlara karşı gün gittikçe artan, Müslümanları hedef tahtasına oturtup, yaşam alanlarına müdahale eden tavırlara karşı, Pakistan İslam Cumhuriyeti'nin Başbakanı Twitter hesabından, Müslüman ülkelerin liderlerine  bir çağrı yaptı.

İmran Han "Bugün Batı dünyasında, özellikle Avrupa'da büyüyen bir İslam düşmanlığı ve sevgili Peygamberimizin alay edilmesi yoluyla saldırıya uğradığını gören ümmetimiz arasında yükselen bir endişe ve huzursuzlukla karşı karşıyayız". diyerek bir durum tesbiti yaptıktan sonra, "İslam dünyasının liderleri olarak şiddeti ve hatta ölümü besleyen bu nefret döngüsünün kolektif olarak kırılmasında başı çekmek bizim görevimizdir.” diyerek "insiyatif almaları ve ortaklaşa etkili bir strateji benimsemeleri gerektiğini" ilave ediyor. (Ajanslar)

Bazı halkı Müslüman ülkelerin zillet mührü yemiş malum kavim ile normalleşme yarışına girdiği bir dönemde  İmran Han'ın çağrısının karşılık bulup bulamayacağı meçhul olsa bile, ümmetin derdi ile dertlenen Müslümanların yüreğine su serpmiştir.

Aslında aklın yolu birdir. Bugün İslamiyet dünyanın her yerine yayılmış hemen hemen her ülkede Müslümanlar,  az yada çok,  vardırlar. Bu Müslümanların  yaşadıkları ülkelerde zülme uğramamaları için, haklarını savunacak bir organizasyonun olması zorunludur.  Müslüman ülkelerin idarecileri başka ülkelere yaranma yarışında olduklarından dolayı Müslümanlar gerçektende sahipsiz kalmaktalar.

Bu sahipsizlikten dolayı Arakanlı Müslümanlar yurtlarında diri diri yakılmakta,  öldürülmeyenlerin de insani bütün hakları ellerinde alınmakta, her an öldürülme korkusu ile yaşamaya çalışmaktadırlar.

Hindistan hiç çekinmeden Keşmir'in özel konumunu kaldırarak, Keşmiri Hindulaştırma çalışmaları yapmakta, yaptığı devlet terörü ile  karşı gelen Müslümanları şehid edip hapislere tıkmaktadır.

Fransa gibi Avrupa ülkelerinde, sözde ifade özgürlüğü, basın özgürlüğü zırvaları ile Müslümaların kutsallarına  hakaret yapılmakta ve bu hakaretler mevcut iktidarlar trafından desteklenmektedir.

Bugün işgal altındaki Filistinde zillet damgası yemiş malum kavim tarafından Filistinli Müslüman para cezasından kurtulmak için kendi evini eline aldığı balyoz darbeleri ile yıkmak zorunda bırakılmaktadır.

Düştüğümüz  zelil durumu  görebiliyormuyuz, Medine'de evlerini kendi elleri ile yıkarak terk eden malum kavim bu gün Filistinli Müslümanı, evini kendi eli ile yıkmak zorunda bırakmaktadır.

Bunlar günümüzde Müslümaların yaşadıklarından sadece bir kesit idi. Bundan dolayı İmran Han'ın çağrısı gerçekten çok önemli ve içten buluyorum. Duamız bu çağrının hak ettiği karşılığı bulması ve Müslüman ülkelerin, Müslümanların haklarını koruyacak, zülme uğramaları halinde bu zülme mani olmaya çalışacak bir yapı, bir organisazyon oluşturmalarıdır.

Dünyanın geldiği durumu böyle bir organizasyonu, birlikte heraket etmeyi zorunlu kılmaktadır. Ya birleşip kuvvet olacağız ya tek tek yem olup gideceğiz.

Allah'a emanet olun

İbrahim Kızar / Habernas