Avrupa Yetim Eli'nden bir güzel etkinlik daha

Uluslararası İnsani Yardım Kuruluşu Avrupa Yetim Eli'nin, düzenlediği Yetimlerle Dayanışma Gecesine Avrupa'nın dört bir yanında yaşayan hayırseverlerin yoğun katılımıyla Almanya'da gerçekleşirtirildi.

Avrupa Yetim Eli'nden bir güzel etkinlik daha
Avrupa Yetim Eli'nden bir güzel etkinlik daha
Avrupa Yetim Eli'nden bir güzel etkinlik daha
Avrupa Yetim Eli'nden bir güzel etkinlik daha
Avrupa Yetim Eli'nden bir güzel etkinlik daha
Avrupa Yetim Eli'nden bir güzel etkinlik daha
Avrupa Yetim Eli'nden bir güzel etkinlik daha
Avrupa Yetim Eli'nden bir güzel etkinlik daha
Avrupa Yetim Eli'nden bir güzel etkinlik daha

Avrupa Yetim Eli'nin Almanya'da düzenlediği Yetimlerle Dayanışma Gecesine, Türkiye'den Rehber Tv Programcısı Araştırmacı Yazar Özkan Yaman, Özlem Ajans ilahi sanatçıları ile Avrupa'nın birçok ülkesinden hayırseverler katılım gösterdi.

Program Vuslat İlahi Grubundan Edip Hocanın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı, ardından Almanya Yetim Eli gönüllü temsilcilerinden Seyyit Yılmaz Almanca selamlama konuşması yaptı. Daha sonra İlahi Sanatçıları Fethi Ahmet Şeker, Mehmet Zeki, A.Samet Şener, Edip ve Murat Yaman birbirinden güzel ilahiler seslendirdiler. İlahilerden sonra semazen ve sinevizyon gösterimi yapıldı.

Program sunucusu A.Samet Şener tarafından Avrupa Yetim Eli Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş konuşmalarını yapması için sahneye davet edildi. Hüseyin Ateş konuşmasında uzaktan yakından Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen katılımcılara teşekkürlerini sundu.

Hüseyin Ateş konuşmasında şunlara değindi, 'Programı düzenlememizdeki amaç Avrupa'nın her yerinde genel tatil olan bu zaman diliminde istedik siz kardeşlerimizi bir araya getirelim ve mazlum coğrafyadaki kardeşlerimize birlikte bir katkı sunalım. Dünya nüfusu 8 milyar civarında, 2 milyardan fazlası da çocuktur. Bu çocukların arasında ise yüzbinlerce yetim bulunmaktadır. 300 milyondan fazla çocuk işçi olarak çalışıyor. Bu rakamları niye veriyorum tablonun vahametini hep birlikte görmemiz için. İşte siz Avrupalı hayırseverlerin bağışlarını, infaklarını, sadakalarını bu yetimlere ve yoksullara ulaştırmaya çalışıyoruz. Yakın bir zamanda Uganda'ya gittik burada gördüğümüz acı bir tabloyu sizinle paylaşmak istiyorum. Başkentten 250 km uzaklıktaki bir köye yolculuk yaptık. Tabi yollar bozuk ancak yedi saat sonucunda köye varabilidik. Köyde 15 özürlü bulunuyordu. Bunlardan birisi de Kasım isminde anne babası vefat etmiş bir kardeşimizdi. İki yetim kardeşi daha vardı. Evleri olmadığı için dere kenarında otların üzerinde yatıyorlar, sabahları kalktıklarında her yerlerini böcekler ısırmış oluyordu. İçler acısı bir durum. Sizlerden Allah razı olsun yardımlarınızı işte Kasım gibi yetim, hasta ve mahrumlara ulaştırdık. Bu bir örnek bunun gibi Afrika, Asya, Yemen, Arakan, Türkiye, Balkanlar'daki yetimlere ulaşmaya çalışıyoruz. Malumunuz BM verilerine göre milyonlarca insan temiz suya ulaşamıyor. Siz hayırseverlerin bu yıl içinde açtırdığı kuyular sayesinde 200 bin üzerinde kişi temiz suya kavuştu.'

Hüseyin Ateş konuşmasının devamında yeni yılda yapacakları programları anlatırken şunları söyledi, '2020 yılında Allah'ın izniyle yeni projelerimiz olacak. Eğitim faaliyetleri üzerinde daha fazla duracağız. Gittiğimiz ülkelerdeki kardeşlerimiz bizlere şunu söylüyorlar okul, cami, medrese inşa edin çocuklarımız okusunlar ve İslam Ümmetine faydalı olsunlar. Bizde bu yıl bu konu üzerinde ayrıca duracağız. Ülkemizde medreselerde eğitim gören yetim, fakir ve mağdur öğrenciler için yardım seferberliği başlatacağız. Hatta bu programda bu konu için stant açmış bulunuyoruz oradan daha detaylı bilgi alıp yardımlarınızı yapabilirsiniz.'

Ateş konuşmasının devamında, 'Şunu özelde belirtmek istiyorum gönüllü olarak çalışan bacılarımıza ve kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Avrupa gibi çok yoğun çalışma ortamında vakit ayırıyorlar, hiçbir karşılık beklemeden yardımları toplamak için gece gündüz demeden gayret gösteriyorlar. Bir yetim kumbarasını gidip almak için bazen yüz km'den fazla yol kat ediyorlar. Bunlar bizim görünmez kahramanlarımız. Hepinizden Allah razı olsun, programa Türkiye'den katılan kardeşlerimizede ayrıca teşekkür ediyorum' diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Programın devamında Türkiye'den geceye katılan Özlem sanatçılarıdan Derviş Madsor ve Mehmet Ali Oğuz birbirinden güzel ilahilere söyleyerek katılımcılara duygulu ve coşkulu anlar yaşattılar.

Daha sonra Hamburg Tiyatro Ekibi yetimleri konu alan bir tiyatro çalışması sergilediler.

Tiyatrodan sonra Rehber Tv Programcısı Özkan Yaman bir konuşma gerçekleştirdi.

Programın uzunluğun rağmen gayet heycanlı geçtiğini söyleyen Özkan Hoca konuşmasında şunlara değindi, 'Aliya İzzet Begoviç kitabında bir misal veriyor, Japon bir bilim adamı Afrika'dan göçmen kuşların her yıl nasıl düzenli bir şekilde Moskova'ya gittiklerini, yönlerini nasıl bulduklarını araştırmış. Bakmış her yıl göç eden kuşların önünde bir kuş var, onun rehberlik ettiğini düşünmüş ama kuşlar değişiyormuş. Doğarkenki onlarda oluşan iç güdü ilemi gidiyorlar diye düşünmüş. Bir kuşu almış büyütmüş ama yolunu bulamamış, iki kuş yine yönlerini bulamamış ama kuşların sayısı artınca yönlerini bulmuşlar. Biz birlikte olmasak, bibirimize omuz omuza vermesek yolumuzu bulamayız. İster zengin olalım, ister alim olalım yalnız başımıza kalırsak yolumuzu kaybederiz. Onun için ayrılıktan uzak duralım. Siz bu yardımları yapan kardeşlere omuz vermeseniz birşeyler yapılamaz. Ahir zamandayız, fitne her yerde. Birliğimiz saflarımızı güçlendirmeliyiz, dünyanın her yerindeki müslümanların gözleri bizde.

Size yaşanmış bir olayı anlatmak istiyorum. Geçen yıl Ramazan ayında İstanbul Esenyurt'ta iftara yakın kardeşlerimiz yardım dağıtıyorlar. Yardımları dağıtmışlar, bakmışlar köşede dıştan bakıldığında fakirlerin oturduğu müstakil bir ev var ama listelerinde bu ev yok. Kardeşler onunda kapısını çalalım belki onunda yardıma ihtiyacı olur demişler. Kapıyı çalmışlar bir tane teyze kapıyı açmış, içerden çocukların ağlama sesleri geliyor. Arkadaşlar içerde hastamı var diye sormuşlar. İçeriye bakmışlar köşede bir tencere kaynıyor ama içinde yapraklar gözüküyor. Teyze arkadaşlara demiş ben sizin geleceğinizi biliyordum. Rabbimin sizleri göndereceğini biliyordum. Çocuklarım açlıktan ağlıyordu onlara dedim Allah bize birilerini gönderecektir. BM verilerine göre kardeşlerim, bu gece 820 milyon insan sabaha kadar aç uyuyacak. 50 bin insan bu gece yoksulluktan ölecek, belki biz rahatça evimizde uyuyacağız. Bugün 2 milyar insan temiz su içemeyecek. Bu gece, Suriye'de, Yemen'de dünyanın birçok yerinde çocuklar yetim kalacak. Bizler ümmeti ümmeti diyen bir Peygambere iman etmişiz. Ümmetinin dert görmemesi için elinden geleni yapan Peygamberin ümmetiyiz. Mekke'dekiler O'na o kadar eziyet ediyorlar ama O Mekke'de yokluk olduğu dönemde onlara yardım gönderiyor. Biz işte böyle bir Peygambere iman etmişiz. Siz hayırseverlerden Allah razı olsun, yaptığınız yardımlarla hayır duaları alıyorsunuz.' dedi.

Özkan Yaman'ın ardından Sedat Uçan ilahilerini söylemek için sahne aldı.
Program Edip Hocanın yaptığı İsmi Azam duası ile sona erdi.

 

Habernas