İHO-Ebrar'dan okul ve medrese projesi

Hollanda'da ilköğretimde okuyan öğrenciler kendi aralarında topladıkları yardım paraları ile Afrika'da okul ve su kuyuları açtırdılar.

İHO-Ebrar'dan okul ve medrese projesi
İHO-Ebrar'dan okul ve medrese projesi
İHO-Ebrar'dan okul ve medrese projesi
İHO-Ebrar'dan okul ve medrese projesi
İHO-Ebrar'dan okul ve medrese projesi
İHO-Ebrar'dan okul ve medrese projesi
İHO-Ebrar'dan okul ve medrese projesi

Merkezi Hollanda’da bulunan Uluslararası Yardım Kuruluşu İHO Ebrar ile Hollanda’nın  Den Haag şehrinde bulunan Yunus Emre İslam İlkokulunun ortaklaşa çabasıyla Uganda’da bir okul ve medrese yapıldı.

Ramazan 2018’de Yunus Emre İslam Okulu’nun öğretmen ve öğrencilerinin İHO Ebrar ile ortaklaşa gerçekleştirdikleri kampanyada 30.000 Euro'nun üzerinde bağış toplandı. Bu toplanan bağışla Uganda’da 5 sınıflı bir medrese-okul ile 4 su kuyusunun yapımına karar verildi. Geçen sene Eylül ayında yapımına başlanan  okul-medrese ve  su kuyularını açılışı ile onlarca projenin hayat geçirilmesi amacıyla İHO Ebrar başkan yardımcısı Zülküf Bildirici ve gençlik kolu temsilcilerinden Ömer Alpsoy bir haftalığına Uganda da bulundular.

Bir haftalık Uganda programı dahilinde 1 okul ve 6 su kuyusunun açılışının yanında 200 yetim çocuk sünnet ettirildi. 1000 kisiye Kuran-ı Kerim, 1000 kisiye gıda yardımı,  200 yetim ve fakir çocuğa giysi yardımı, 350 çocuğa da kırtasiye yardımı yapıldı. Ayrıca 40 civarinda adak ve akika kurbanı kesildi.

Başkan Yardımcısı Bildirici “Bu programın en önemli ayagını Hollanda’daki binlerce minik hayırseverlerimiz ve bu konuya duyarlı öğretmenlerimiz oluşturmaktadır. Geçen sene Ramazan’da başlayan miniklerin hayır yarışı, bugün onbinlerce kilometre uzaklıkta, tanımadıkları yetim ve fakir çocukların gelecegine yaktıkları bir umut ışığına dönüşmüştür. Bundan dolayı Yunus Emre İslam Okulu’nun yönetim, ögretmen ve ögrencilerine teşekkür eder, bu hassasiyetlerinin devamını temennni ediyorum.” dedi.

Diger taraftan Hicret Camii gençleri adına programa katılan Ömer Alpsoy'da “ Tarif edilemeyecek duygular içerisindeyim, bizim Hollanda’daki bir günlük harcamamız oradaki bir çocugun aylık ihtiyacını karşılayacak veya hayatını kurtaracak şekildedir. Buradan özel de genç arkadaslarıma sesleniyorum; “ Cimrilikten kurtulmak için elimiz açık olsun, bu tür fakir ülkeleri ziyaret edip durumlarını görelim.” şeklinde  duygularını dile getirdi.

İHO Ebrar Başkanı Dr. Abdurrahman Alpsoy da bu projelerde emeği geçen tüm hayırseverlere teşekkür ederek, her zaman bu tür projeler için sivil toplum kuruluşları ve hayırseverler ile yetim-fakir arasında köprü görevi görmeye devam ederek hayır faaliyetlerini arttıracaklarını söyledi. Dr.Alpsoy “Buradan bu vesile ile önümüzdeki Ramazan projeleri için hayırseverlerimize sesleniyorum, haydi hayır yarışına katılalım, ecrimize ecir katalım “ dedi. (Habernas)