Afganistan dini lideri Ahundzade: Yetkililer adaleti sağladığında, sistem istikrarlı olacaktır

Afganistan İslam Emirliği'nin dini lideri Hibatullah Ahundzade, yetkililerden bencillik ve milliyetçilikten kaçınmalarını, güç ve konuma odaklanmamalarını istedi. Ayrıca, bu sistemi sürdürmek için görevlerinde ihmalkar olmamaları gerektiğini söyledi.

Afganistan dini lideri Ahundzade: Yetkililer adaleti sağladığında, sistem istikrarlı olacaktır

Afganistan İslam Emirliği'nin dini lideri Hibatullah Ahundzada, IEA'nın iktidardaki üçüncü yıldönümü münasebetiyle Kandahar'da düzenlenen bir toplantıda yaptığı konuşmada, yetkililer adaleti sağladığında mevcut yönetim sisteminin istikrarlı olacağını söyledi.

Ahundzada, yetkililerden bencillik ve milliyetçilikten kaçınmalarını, güç ve konuma odaklanmamalarını istedi. Ayrıca, bu sistemi sürdürmek için görevlerinde ihmalkar olmamaları gerektiğini söyledi.

"Mücahidlere, alimlere ve tüm dindar Afganlara diyorum ki, ihmalkar olmayın, bu zafer ihmal nedeniyle kaybedilecek. İhmalkar olmayın ve Allah'ın şeriatına karşı dikkatli olun. Kalplerinizi bu pozisyonlara bağlamayın, kalplerinizi dünyaya bağlamayın" dedi.

Mücahitlerin eski Sovyetler Birliği'ne karşı galip gelmelerine rağmen, güç kazanmak için birlikte savaştıklarını ve bunun onları İslami sistemi kuramaz hale getirdiğini de sözlerine ekledi.

Ahundzada, Afganistan'da baskının üzerinden kırk yıl geçtiğini ve insanların hem bu dünyada hem de ahirette yardıma ve işbirliğine ihtiyacı olduğunu belirtti.

Yetkililerden kamu mallarını korumalarını istedi ve halktan da hak yolu üzerinde kalabilmeleri için İslam Emirliği yetkilileri ve liderliği için dua etmelerini istedi.

Kaynak: Ariananews