Pakistan'da aşı ekibine saldırı: 2 ölü

Pakistan'ın kuzeybatısındaki çocuk felciyle mücadele ekibe düzenlenen saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti.

Pakistan'da aşı ekibine saldırı: 2 ölü

Pakistan'ın kuzeybatısındaki Hayber Pahtunhva  eyaletinde kimliği belirsiz silahlı kişilerce açılan ateş sonucu bir çocuk felci uzmanı ve bir polisin hayatını kaybettiği bildirildi.

Bölge polisi, eyaletin Bajaur ilçesine bağlı Salarzai bölgesinde kimliği belirsiz kişilerin motosikletle çocuk felci aşılama ekibine ateş açtığını bildirdi.

Saldırganların saldırıyı gerçekleştirdikten sonra olay yerinden kaçtığını belirten polis, zanlıların yakalanması için arama çalışmalarının sürdürüldüğünü, olaydan sonra bölgede çocuk felci aşılamasının durdurulduğunu kaydetti.

İlçede pazartesi günü erken saatlerde, beş yaşına kadar olan çocuklara aşı damlası uygulanması amacıyla bir haftalık çocuk felci aşılama kampanyası başlatıldı.

Saldırı, bu hafta eyalette bir çocuk felci aşısındaki ekiplere yapılan ikinci saldırı oldu. Salı günü erken saatlerde, Güney Veziristan bölgesinde çocuk felci çalışanlarını ve polisleri taşıyan bir araca bombalı saldırı düzenlenmiş,  en az altı kişi yaralanmıştı.

Hükümet yetkililerine göre Pakistan, komşusu Afganistan ile birlikte dünyada çocuk felci salgını olan iki ülkeden biri durumunda. Ülke bu yıl şu ana kadar 17 çocuk felci vakası bildirdi.