Yemen'de milyonların katıldığı mitinglerde Direniş'ten 'yıkıcı' bir yanıt talep edildi

Katılımcılar, Filistin halkının "beklentileri alt üst eden ve düşmanları ve normalleştiricileri hayal kırıklığına uğratan efsanevi dayanıklılığını" selamladılar.

Yemen'de milyonların katıldığı mitinglerde Direniş'ten 'yıkıcı' bir yanıt talep edildi

Yemen'in birçok ilinde, Filistin halkıyla dayanışma ve Gazze halkına yönelik devam eden İsrail soykırımını kınamak amacıyla cuma günü bir milyon kişinin katıldığı gösteriler düzenlendi.

"Gazze ve Mescid-i Aksa ile... Zafere Kadar Cihat ve Kararlılık" sloganıyla cuma günü öğleden sonra başkent Sana'daki Sebin Meydanı'nda ve Yemen eyaletlerindeki 200'den fazla ana ve yan noktada kitlesel mitingler düzenlendi. Mitinglerde Filistin halkıyla dayanışma ve Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin Gazze'yi savunma operasyonlarına destek vurgulandı.

Saada, Raymah ve Marib vilayetlerinin yanı sıra Taiz, Amran ve İbb vilayetlerinin çeşitli ilçelerinde de sabah gösterileri düzenlendi.

Katılımcılar, askeri operasyonlar, çeşitli resmi ve halk etkinlikleri ve düşmanlara karşı ekonomik boykotlar yoluyla Gazze'ye ve Direniş'e verdikleri desteğin sürdüğünü yinelediler.

Mitinglerde yapılan açıklamada, "Kudüs, Cihat ve Direniş Ekseninin Allah'ın, peygamberlerin ve insanlığın düşmanlarına saldırması" çağrısı yapıldı ve İsrail'in suçlarına verilecek yanıtın "müminlerin kalplerini tatmin edecek" olması istendi.

Açıklamada, Arap ve İslam ülkelerine yönelik, "Gazze, imanınızın bir sınavı ve insanlığınızın bir ölçüsüdür, onu terk etmek ihanettir" denildi.

Açıklamada, Filistin halkının çektiği acının büyüklüğü oranında sorumluluk ve dini görevin arttığı, ayrıca rehavet ve ihmalin tehlikelerine karşı uyarıldığı belirtildi.

Katılımcılar ayrıca Filistin halkı ve savaşçılarıyla gurur ve onur duyduklarını ifade ederek, "beklentileri aşan ve düşmanların ve normalleştiricilerin umutlarını boşa çıkaran efsanevi dayanıklılıklarını" övdüler.

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Seyyid Abdulmelik el-Husi, perşembe günü yaptığı konuşmada , İsrail'in kuşatma altındaki Gazze'ye yönelik savaşının başlamasından bu yana Yemen'de Gazze ile dayanışma amacıyla düzenlenen miting, gösteri ve dayanışma etkinliklerinin sayısının 652 bin 175'e ulaştığını vurguladı.

Seyyid el-Husi, Gazze'ye destek amacıyla her hafta düzenlenen yürüyüş ve mitinglerin, koşullar ve hava şartları ne olursa olsun başkent Sana'da ve Yemen'in çeşitli il ve kırsallarında devam edeceğini belirtti.

Yemen Direniş Lideri, "Aziz halkımızın duruşu onur ve yiğitlik duruşudur ve gelecek nesiller tarafından da bu şekilde hatırlanacaktır; birçok halk ve rejimin başına geldiği gibi, asla başarısızlığın utancıyla lekelenmeyecektir" dedi.