Nasrallah: Uzun bir süredir insansız hava aracı üretiyoruz

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, uzun bir süredir insansız hava aracı (İHA) ürettiklerini ve füzeleri, hassas güdümlü füzeye dönüştürme kapasitelerinin olduğunu açıkladı.

Nasrallah: Uzun bir süredir  insansız hava aracı üretiyoruz

Hizbullah'a ait El-Menar televizyonuna konuşan Nasrallah, başkent Beyrut'ta örgütün "direnişin şehit liderleri" şerefine düzenlediği etkinlikte açıklamalarda bulundu.

Nasrallah, "Binlerce füzemizi, hassas güdümlü füzelere dönüştürme kapasitemiz var. Buna yıllar önce başladık ve (füzelerin) büyük bir kısmını hassas güdümlü hale getirdik." dedi.

İran'dan hassas güdümlü füze almaya artık gerek duymadıklarını belirten Nasrallah, "Uzun bir süredir İHA üretiyoruz." şeklinde konuştu.

Siyonist israil'i de uyaran Nasrallah, "Düşmana diyorum ki, istediğiniz kadar füze üretin, sizi bekliyoruz. Sizden korkmuyoruz ” dedi.

Nasrallah, Lübnan İçişleri Bakanlığı tarafından, 11 ve 14 Şubat tarihlerinde bir otelde düzenlenmesi planlanan "Bahreyn Devriminde Siyasetçinin Hakkı", "Bahreyn Adaletsiz ve Karanlık" temalı iki etkinliğin engellenmesini ise şu ifadelerle değerlendirdi:

"Lübnan, özgür bir ülkedir. Baskı altındaki Bahreyn halkının 14 Şubat'taki ayaklanmasını anmaya hakları vardır."

Körfez ülkeleri arasında halkın çoğunluğu Şii olan, ancak Sünni bir monarşiyle yönetilen Bahreyn'de 14 Şubat 2011'deki yönetim karşıtı ayaklanmalar hükümetin sert müdahalesiyle karşılaşmıştı.