Umut Kervanı Vakfı ve Avrupa Yetim Eli'nden Irak Kürdistanı'nda toplu sünnet organizasyonu

Umut Kervanı Vakfı ve Avrupa Yetim Eli, Irak Kürdistan'ında gerçekleştirdikleri sünnet organizasyonu ile yetim ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları sünnet edildi.

Umut Kervanı Vakfı ve Avrupa Yetim Eli'nden Irak Kürdistanı'nda toplu sünnet organizasyonu

Gerek Türkiye ve gerekse dünyanın birçok ülkesinde hayır çalışmaları yürüten Umut Kervanı Vakfı ve Avrupa Yetim Eli yetkilileri Irak Kürdistan'ında kendilerine gelen sünnet organizasyonu talebini geri çevirmeyerek ekip olarak Kürdistan'ın başkenti Hewlêr (Erbil)'de sünnet organizasyonu gerçekleştirdiler.

Erbil'de bulunan Mihribani kliniğinin sağladığı ortamda Türkiye'den gelen doktorların gerçekleştirdiği operasyonla ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları sünnet edildi. STK yetkilileri tarafından çocuğu sünnet olan her aileye çeşitli hediyeler takdim edildi.

Yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda hayır çalışması yürüttüklerini belirten Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, ailelerin ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında faaliyetlerini sürdüreceklerini kaydetti.

"Bugün buraya sünnet organizasyonu için geldik. Başta güzel Türkiye'miz olmak üzere dünyanın birçok noktasında farklı etkinlikler düzenliyoruz." diyen Kurtaran sözlerini şöyle sürdürdü:

Umut Kervanı Vakfı ve Avrupa Yetim Eli'nden Irak Kürdistanı'nda toplu sünnet organizasyonu
"Özellikle yetim ve mağdur olan çocukların sünnet olmaları için çalışma ve projelerimiz var. Hayırseverlerimiz ve ihtiyaç sahiplerimiz arasında köprü olarak onların bu ihtiyaçlarının giderilmesi ve bu organizasyonun gerçekleşmesi için adımlar atıyoruz. Sünnet organizasyonu üzerine bir talep vardı, bizde Avrupa Yetim Eli ile beraber bir sünnet organizasyonu tertipledik. Mihriban kliniğinin bize sağladığı bu güzel ortamda yetim ve ihtiyaç sahibi olan çocuklarımızın sünnet programını icra ettik. Ailelerde çok memnun oldular. Burada bize yardımcı olan diğer STK'lara, bizlerin bu organizasyonun gerçekleşmesinde yardımcı olan hayırseverlerimize ve bu imkanı sağlayan tüm kardeşlerimize dua ediyoruz, Rabbim kendilerinden razı olsun. İnşallah bizler Umut Kervanı olarak gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışında birçok etkinliğimizi gerçekleştirerek yardım faaliyetlerimize devam edeceğiz."  

Sünnet organizasyonunu Umut Kervanı Vakfı ile ortaklaşa düzenlediklerini belirten Avrupa Yetim Eli Genel Başkanı Abdurrahman Altun, Hewlêr (Erbil)'de düzenledikleri organizasyon ile birlikte bu yıl üçüncü organizasyonun gerçekleştiğini söyledi.

Umut Kervanı Vakfı ve Avrupa Yetim Eli'nden Irak Kürdistanı'nda toplu sünnet organizasyonu
Abdurrahman Altun, "Avrupa Yetim Eli olarak bugün Erbil'deyiz. Umut Kervanı ile beraber bir sünnet organizasyonu gerçekleştirdik. Bizim Avrupa Yetim Eli olarak 2021 yılında üçüncü sünnet programımız. Birincisini Afrika'da yaptık, hamdolsun ikincisini Kuzey Makedonya'da gerçekleştirdik ve üçüncüsünü bugün Erbil'de gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Genel olarak sünnet olan çocukların aileleri bize teşekkürlerini sunuyorlar, memnundurlar. Malumunuz sünnet hem İslam literatüründen gelen bir olgu hem de günümüz tıbbında yer edinmiş, sağlık açısından faydalı olarak görülmüş. Gelen çocukların geneli ya yetimdir yâda yoksul ailelerin çocuklarıdır. Haliyle onların çocuklarını sünnet etme imkânları olmuyor. Bu konuda onlara yardımcı oluyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA