We Support Familizm / Hediye Yüceay

Biz kadıncı değil, erkekçi değil 'AİLECİYİZ' zira aile toplumu, toplum dünyayı cennete çeviren mihenk taşıdır. O halde sloganımızı tekrar edelim 'we support familizim' aileyi destekliyoruz!..

We Support Familizm / Hediye Yüceay

Bismillah bu yazıyı yazmam için iki şey bana ilham oldu. Birincisi sabah bana gelen bir mesajda İslami bir bilince sahip olmamakla birlikte yüreğinin temizliğine ve güzelliğine inandığım bir arkadaş şöyle demişti: kadınlar günün kutlu olsun canım benim. Acıyla karışık bir tebessümle okudum mesajı ve şöyle cevapladım : Bu günü kadınlar günü ilan edenler, kadına en büyük kötülüğü yapanlardır!..

İkincisi ise yeğenimin durumda paylaştığı Suat Yaşasın hocaya ait bir twit  yazının başlığı o mesajdan. Güzel Müslümanların güzel ülkesi Pakistan’da  8 mart Aile günü olarak kutlanıyormuş bu çerçevede bir takım güzel ve anlamlı etkinliklerle sloganda şu “ we support familizm”( Aileyi destekliyoruz)

Bir Yüceay  klasiği ile kadınlar günü neymiş, nerden gelmiş, kim niye getirmiş kısmını sizlerin araştırması için Google havale ediyorum. Kadir kıymet isteyen, arayan, soran hanımları ve dolasıyla ben Rabbimin ve peygamberimin bana emanet olarak hediye ettiği kadının hakkını, hukukunu savunurum, arar sorarım diyen beyleri Kur’an ve Sünnet iklimine davet ediyoruz buyursunlar efendim söz Kur’an’ın.

Enbiya suresi  91.ayet peygamber ve nebilerin vasıf ve güzelliklerinin anlatıldığı bir surede ırzını, iffetini, namusunu koruyan bir kadından Hz. Meryem’den söz eder Alemlerin Rabbi!.. Detaylıca bakınız lütfen. Sıddık’ın kızı peygamberin hanımı demeden hayasızca iftira edenlere meydan okur nur gibi paktır berraktır Aişe (r.a) der Alemlerin Rabbi !..(Nur  suresi 11-12)bakınız.

Kocasının sen benim annem gibisin diye kendisine zulüm ve hakaret etmesi üzerine derdini  Allah’ın (c.c) Resulüne arz eden fakat bizzat Alemlerin Rabbinin savunmasına mazhar olan Havle’nin (r.a)  mücadelesini haykırır Kelamullah!..(Mücadele suresi 1-4) mutlaka detaylıca okuyunuz lütfen. Kur’an’da  ve Sünnette kadına dair pek çok sure, ayet ve hadis mevcuttur bunların her biri tek başına muazzam hakikat ve bilgiler içerir dolayısıyla bir köşe yazısında bitirilecek bir konu değildir lakin kısa ve öz şekilde deyinmiş olalım.

Kim İslamsız kadın haklarından söz edebilir ki!... İslam olmadan kadın hangi hakkı elde edebilir ki!.. Anneleri evlat nöbetine mahkum edenler hangi yüzle kadın hakkından dem vurur!.. Kadınların bedenleri üzerinden milyon dolarlık rant devşirenler hangi özgürlükten dem vurur!.. Ortadoğu’da , Doğu Türkistan’da kadınları evsiz, eşsiz, evlatsız bırakan barbarlar elit kadınlara karanfil hediye ederek mi kapatacaklar cürümlerini!.. Dünyanın tüm güllerini ve karanfillerini yığsalar yetmez, ayıplarını o süslü maskelerinin altında ki iğrenç yüzlerini  örtmez, örtemez asla örtemez!..

Guantanamo,  Ebu  Gureyb, Doğu Türkistan’da binlerce kadın yıllardır, her gün sistematik bir şekilde fiziksel, duygusal vb. pek çok insanlık dışı işkenceye maruz bırakılıyor bunların arasında alim, siyasetçi, doktor vb. pek çok değerli şahsiyetlerde mevcut( Pakistanlı  Dr.Afıye SIDDİKİ ) gibi !.. Kadınlar günüymüş külahıma anlatsınlar!. .Diyelim ki elit değil evleri, barkları, vatanları tarumar olmuş mülteci  kamplarında ki savaş mağdurları kadınlara götürülsün karanfil ve güller kaybettikleri onurları, evlatları, eşleri, vatanlarına karşılık bir gün ve bir gül!... GÜNÜNÜZDE GÜLÜNÜZDE BAŞINIZI YESİN demezler mi adama!..

Vel hasılı kelam bize hikaye anlatmasınlar. Hamdolsun ki bizler cenneti annelerin ayağının altına seren bir dinin mensuplarıyız!.. Hamdolsun ki bizler diri diri gömülen kızları ölümden kurtarıp, cennet eşiği olmaya yükselten bir dinin mensuplarıyız!.. Hamdolsun ki bizler ailesi için çabalayanlara cihad ecri kazandıran ve cennet kapılarını açan bir dinin mensuplarıyız!.. Hamdolsun ki  bizler insanların en hayırlısı kadınlara en iyi davranandır buyuran ve kadınları ümmetin merhametine ve vicdanına emanet eden bir peygamberin ümmetiyiz!..

Biz kadıncı değil, erkekçi değil “AİLECİYİZ” zira aile toplumu, toplum dünyayı cennete çeviren mihenk taşıdır. İnşallah taşı gediğine koyabilmişizdir. O halde sloganımızı tekrar edelim  “we support familizim” Aileyi destekliyoruz!.. selam ve dua ile.

Hediye Yüceay / Habernas