Terör rejiminin Refah Sınır Kapısı'nı kapalı tutması nedeniyle yüzlerce hasta ve yaralı Filistinli çocuk şehid oldu

Gazze'deki Hükümet Enformasyon Ofisi, Refah Sınır Kapısı'nın son 100 gündür kapalı olması nedeniyle bine yakın hasta ve yaralı Filistinli çocuğun şehid olduğunu duyurarak artan insani felakete karşı uyarıda bulundu.

Terör rejiminin Refah Sınır Kapısı'nı kapalı tutması nedeniyle yüzlerce hasta ve yaralı Filistinli çocuk şehid oldu

Gazze'deki Hükümet Enformasyon Ofisi tarafından yayınlanan bildiride, siyonist işgal rejiminin Refah Sınır Kapısı'nı ateşe verip tahrip ettikten ve kapattıktan sonra, son 100 gündür Filistin ile Mısır arasındaki bu sınır kapısını kapalı tuttuğu belirtildi.

Bildiride, siyonist rejimin bu davranışının, Gazze Şeridi'ndeki yaşamın her alanında benzeri görülmemiş bir insani felaketin artışıyla aynı zamana denk geldiği, açıkça yasadışı bir suç ve uluslararası yasaların, uluslararası insan haklarının ve tüm uluslararası anlaşmaların ihlali olduğu vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, siyonist rejimin son 100 gün içinde Gazze Şeridi'ne tıbbi malzemeler, ilaçlar, insani yardımlar ve hatta tıbbi ve sağlık heyetlerinin girişini engellediği ve bunun, sağlık sektörünü yok etmeye, hastaneleri kapatmaya ve açlık krizini siyasi baskı aracı olarak kullanmaya yönelik bir girişim olduğunu gösterdiği ifade edildi.