Yemen'de halk hükümete karşı ayaklandı: Açlıktan ölecek duruma geldik

Yemen'in güneyindeki Taiz vilayetinde yüzlerce kişi, Yemen riyalindeki aşırı değer kaybı nedeniyle hükümeti protesto etti.

Yemen'de halk hükümete karşı ayaklandı: Açlıktan ölecek duruma geldik

Taiz kent merkezinde düzenlenen gösteriye katılan yüzlerce Yemenli, caddelerde yürüdü.

Göstericiler, ülkeni yerel para birimindeki aşırı değer kaybı ile petrol ürünleri ve temel ihtiyaç malzemelerindeki fiyat artışına tepki göstererek, hükümete acil müdahale çağrısında bulundu.

Ülkedeki ekonomik krizden Yemen hükümetini ve Birleşik Arap Emirlikleri destekli Güney Geçiş Konseyi'ni sorumlu tutan göstericiler sloganlar attı.

'Açlıktan ölecek duruma geldik'

Protestoculardan Faysal el-Huzeyfi,"Yemen riyalinin çöküşünü engellemek için sokaklara çıktık." dedi.

Huzeyfi, "Açlıktan ölecek duruma geldik. Riyalin değer kaybetmesi ve yetkililerin sessizliği nedeniyle tüm Yemenlileri toplu bir kıyım bekliyor." diye konuştu.

Yemen'in Aden, Hadramevt ve Taiz vilayetlerinde bir ABD doları 1000 Yemen riyalinin üzerinde işlem görürken, bu bölgelerde halk temel ihtiyaç maddelerinin fiyatlarının aşırı artması nedeniyle protestolar düzenliyor.

Hükümet, Taiz vilayetinde aylardır hayat pahalılığı, yolsuzluklar ve belediye hizmetlerindeki aksamalar nedeniyle düzenlenen gösterilere ilişkin açıklama yapmıyor ancak yetkililer ve bakanlar aracılığıyla yolsuzlukla mücadele ve ülkedeki ekonomik durumu iyileştirmek için büyük çaba sarf ettiğini ileri sürüyor.