Taliban Pakistan'a heyet gönderiyor

Taliban, ABD ile 'başarısız' müzakerelerin ardından Pakistan'a heyet gönderiyor.

Taliban Pakistan'a heyet gönderiyor

Taliban temsilcilerinden oluşan bir grup, çarşamba günü İslamabad'ı ziyaret ederek Pakistanlı yetkililerle bir araya gelecek. Heyet, eylül ayında Donald Trump tarafından iptal edilen barış müzakereleri hakkında bilgi verecek.

ABD ile Taliban arasında bir yılı aşkın süre devam eden barış görüşmeleri, Taliban militanlarınca geçen ay düzenlenen saldırıda aralarında bir ABD'li askerin de bulunduğu 11 kişinin yaşamını yitirmesinin ardından Donald Trump tarafından iptal edilmişti.

Taliban Sözcüsü Süheyl Şahin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İslamabad'a gidecek heyete, örgütün kurucularından Molla Abdülgani Baradar'ın liderlik edeceğini ve Pakistanlı yetkililerle 'önemli konuları' tartışacaklarını belirtti.

Adının açıklanmasını istemeyen bir başka Taliban yetkilisi de heyetin, Pakistanlı yetkililere, ABD ile görüşmelerin neden durduğu ve ABD başta olmak üzere diğer yabancı güçlerin Afganistan'dan asker çekmesine imkan tanıyan anlaşmanın iptal olmasına yol açan sebeplerle ilgili bilgi vereceğini kaydetti.

Taliban temsilcilerinin Pakistan Başbakanı İmran Han'la görüşüp görüşmeyeceği belirtilmedi.

İslamabad, Taliban örgütünün kuruluşundan bu yana en büyük destekçisi konumunda.

ABD ile yürütülen barış görüşmelerinin çökmesinin ardından Taliban temsilcileri Rusya, Çin ve İran'ı ziyaret etmişti.

Euronews