Fransa'da solcular Lecornu hükümetini düşürmek için gensoru önergesi sundu
Fransa'da aşırı sağcıların ardından aşırı solcular da Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından tekrar başbakan olarak atanan Sebastien Lecornu'nun kurduğu yeni hükümete karşı gensoru önergesi verdiklerini duyurdu.

Ulusal Meclisin en büyük solcu partisi Boyun Eğmeyen Fransa'nın (LFI) Meclis Grup Başkanvekili Mathilde Panot ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, "komünist ve çevreci milletvekilleri dahil" LFI milletvekillerinin imzaladıkları Lecornu hükümetine karşı gensoru önergesini sunduklarını belirtti.
Panot, "Ülkenin kaybedecek zamanı yok. Lecornu düşecek ve Macron da onu izleyecek," ifadelerini kullandı.
Aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) partisi Meclis Grup Başkanvekili Marine Le Pen de Lecornu'nun düşürülmesinden yana olduklarını bildirerek, hükümete karşı gensoru önergesi sunduklarını duyurmuştu.
Lecornu'nun dün kurduğu hükümete tepkiler büyürken, önceki iki hükümetin kurucu güçlerinden olan Cumhuriyetçiler (LR) de yeni hükümette yer almayacaklarını duyurmuştu. Rachida Dati gibi bazı LR üyesi isimlerin dün açıklanan kabinede yer alması üzerine parti merkezi bu isimlerin ihraç edileceğini açıklamıştı.