Yeni Zelanda'nın ardından ABD'de camiye sabotaj girişimi

ABD'nin California eyaletinde yangın çıkan bir caminin otoparkında Yeni Zelanda'daki terör saldırılarına atıfta bulunulan not bulundu.

Yeni Zelanda'nın ardından ABD'de camiye sabotaj girişimi

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Kaliforniya eyaletinde bir camiye kundaklama girişiminde bulunuldu. 'Nefret suçu' olduğu sanılan olayda, San Diego kentindeki Escondido İslam Merkezi'nin duvarı ateşe verildi. Duman ve kokunun yayılmasının ardından polis ve itfaiye ekipleri olay yerindeki yangına müdahale etti. Olayda yaralanan olmadı.

Olay yerinde soruşturmanın devam etmesi nedeniyle söz konusu camide sabah namazı iptal edildi.

Escondido polisinden yüzbaşı Chris Lick, gece kundaklandığı sanılan caminin otoparkında, bu ay Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde 50 kişinin hayatını kaybettiği, 50 kişinin de yaralandığı terör saldırılarına işaret eden bir not bulunduğunu belirtti.

Lick, notun içeriğine ilişkin bilgi paylaşmazken, olay yerinde inceleme başlatıldığını bildirdi.

San Diego şehrine 48 kilometre uzaklıktaki camide çıkan yangının, kasten çıkarıldığı ya da nefret suçu olma ihtimaline karşı araştırıldığını kaydeden Lick, "Eğer bu bir kundaklama ise muhtemelen aynı zamanda bir nefret suçudur." dedi.

Escondido İslam Merkezi üyelerinin itfaiye ekipleri olay yerine gelmeden önce ufak çaplı alevleri söndürmeyi başardığını aktaran Lick, yangının çıktığı esnada içeride 7 kişi olduğunu bildirdi.

FBI ve yerel yetkililer, cami saldırısının "nefret suçu" olma ihtimali üzerinde duruyor.

Escondido İslam Merkezi sözcüsü Yusuf Miller, “Herkes çok gergin. Olayın Yeni Zelanda’daki cami saldırısı ile ilgisi olduğu açıklandığında garip şeyler olabileceğini düşünerek çekindik.” dedi. (Ajanslar)