Siyonist abluka altındaki Gazze'de su krizi derinleşiyor
İşgalci israil ablukasının sürdüğü Gazze Şeridi'ndeki Sular İdaresi, iklim ve ablukanın neden olduğu su krizinin derinleştiği uyarısında bulunarak, uluslararası topluma "ablukanın kaldırılması için harekete geçme" çağrısı yaptı.
Gazze'deki Sular İdaresi Planlama Müdürü Munzir Salim, düzenlediği basın toplantısında, bölgede yaşanan su krizine ilişkin bilgi verdi.
Salim, su konusunda ihtiyaç duyulan miktar ile elde bulunan miktar arasında uçurum olduğunu belirterek, Gazze'de yıllık 250 milyon metreküp su kullanıldığını, buna karşın bölgeye 130 milyon metreküp yağmur suyu düştüğünü aktardı.
Salim, işgalci çetenin ablukası ile siyasi, ekonomik ve sosyal sıkıntıların, bölgenin ihtiyacı olan yeni su kaynaklarının geliştirilmesini engellediğini vurguladı.
Bunun yanı sıra sulardaki tuzluluk oranının çok ciddi bir şekilde arttığını kaydeden Salim, içme suyu kalitesinin yerel ve uluslararası kriterlerdeki oranları aşarak tehlikeli boyuta ulaştığına dikkati çekti.
Salim, bölgede atık suları toplamak ve arıtmak için gerekli altyapı yetersizliğinin akifer sularının da kirlenmesine neden olduğunu söyledi.
Uluslararası topluma seslenen Salim "siyonist işgalci çetenin ablukasının kalkması, sınır kapılarının açılması ve su sıkıntısının giderilmesine yönelik hayata geçirilecek projeler için gerekli malzemelerin girişinin sağlanması ve içme suyu, atık su ve arıtma alanlarındaki projelerin finanse edilmesi konusunda harekete geçme" çağrısında bulundu.
İşgalci israil, yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ni 2006'dan bu yana kara, hava ve denizden abluka altında tutuyor.