“Kudüs'ün öfkeli gençleri, işgalciyi elini çekmeye zorluyor”

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın Kudüs'teki temsilcisi Muhammed Hammade, bugün Kudüs'te gerçekleştirilen bıçaklama eylemine ilişkin yaptığı açıklamada, “Kudüs'teki öfkeli gençlerinin büyük fedakarlıkları göze alarak gerçekleştirdikleri eylemler, işgalciyi elini çekmeye zorlayacak” ifadelerini kullandı.

“Kudüs'ün öfkeli gençleri, işgalciyi elini çekmeye zorluyor”

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın Kudüs'teki temsilcisi Muhammed Hammade, bugün Kudüs'te gerçekleştirilen bıçaklama eyleminin Filistin halkının direniş seçeneğine ve işgalciyi elini çekmeye zorlamak, kendi haklarını da geri almak için işgalcinin eline vurmaya devam etme seçeneğine bağlı kaldığının bir delili olduğunu ifade etti.

Kudüs'teki öfkeli gençlerin sonucunun ne olacağına bakmaksızın ve büyük fedakarlıkları göze alarak gerçekleştirdikleri bu tür eylemlerin işgalciyi elini çekmeye zorlayacak ortamın oluşmasına imkan sağlayabileceğini belirten Hamade, işgal rejiminin Kudüs'ün öfkeli gençlerinin bu mevcut hallerini yok edebilmek için çok çeşitli yollara başvurduğunu, ancak birçok intifadayı alevlendiren yakıtın bugün hâlâ mevcut olduğunu vurguladı.

İŞGGALCİ GASIPLARA KARŞI BU AY KUDÜS’TE 5 BIÇAKLAMA EYLEMİ DÜZENLENDİ

Kudüs’te bu sabah Filistinli direnişçi bir genç, Es-Sevri kavşağı yakınında bir işgalci gasıpa karşı bıçaklama eylemi gerçekleştirmiş ve eylemde işgalci gasıpın yaralandığı duyurulmuştu.

Kudüs'ün Tur kasabası ahalisinden olduğu belirtilen Filistinli gencin, eylem sırasında işgal güçlerinin gerçek mermiyle ateş etmesi sonucu ağır bir şekilde yaralandığı belirtilmişti

Bu eylemin Kudüs'te bu ay içinde işgalci gasıplara karşı gerçekleştirilen beşinci bıçaklama eylemi olduğu ifade edildi.