'Süleymani için esaslı bir intikam alacağız'

Devrim Muhafızları Dış Operasyon Birimi Kudüs Tugayı, Süleymani’nin katledilişinin yıldönümü dolayısıyla salı akşamı Tahran’da bir konferans düzenledi. Tahran’da ki konferansla eşzamanlı olarak Irak’ta da anma törenleri yapıldı.

'Süleymani için esaslı bir intikam alacağız'

Tahran’da düzenlenen “Süleymani’nin Arkadaşları” isimli konferansta bir konuşma yapan İran Devrim Muhafızlarına bağlı Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kaani “Esaslı bir intikam olacak. Biz suçluların yöntemini kullanmıyoruz. Bizim özel yöntemimiz var. Düşman suç işleyerek ve aşağılık bir operasyon düzenleyerek bu işin burada bittiğini sanıyor” ifadesini kullandı.

PARMAĞI BULUNAN HERKES MERCEK ALTINDA

ABD’yi tehdit eden Kaani, Bu saldırının ardından konunun kapanacağını sandınız. Fakat hayatınızın geri kalanında unutamayacağınız bir şekilde sizden intikam alınacak” dedi.

Eski ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo başta olmak üzere geçmişte Trump ile çalışan herkesin Süleymani tarafından küçük düşürüldüğünü söyleyen Kaani, Süleymani’nin katledilmesinde parmağı bulunan herkesin mercek altında olduğunu belirtti.

Kaani ayrıca Irak’taki ABD güçlerinin sayısının 150 binden 2 bin 500’e gerilediğine işaret ederek “Bölgeyi terk etmeniz hedeflerden biriydi. Bundan daha da fazlası oldu. Kovuldunuz” diye konuştu.

BMGK’YA ÇAĞRI

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’de daha önce yaptığı açıklamada, Trump’ın Süleymani’ye suikast düzenlemek suçundan yargılanmaması halinde intikam alacaklarını söylemişti.

Cumhurbaşkanı Reisi ve Kaani’nin açıklamalarının, İran’ın pazar günü Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) ‘Süleymani’ye suikast düzenleme suçundan işgalci israil ve ABD’yi yargılama çağrısı’ yaptığı döneme denk gelmesi dikkati çekti.