Şehid Yasin Börü ve arkadaşlarını anma etkinlikleri devam ediyor

Türkiyenin dört bir yanında, 9 yıl önce Kurban Bayramı'nda muhtaç ailelere kurban eti dağıtırken PKK/HDP'liler tarafından vahşice katledilen Şehid Yasin Börü ve arkadaşları için anma programları düzenleniyor.

Şehid Yasin Börü ve arkadaşlarını anma etkinlikleri devam ediyor

PKK/HDP'lilerin 6-8 Ekim 2014'teki saldırılarında başta Diyarbakır'da Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Hasan Gökgöz, Riyad Güneş, Turan Yavaş ve Cumali Güneş olmak üzere bölgede birçok dindar insanın katledilmesinin üzerinden 9 yıl geçti.

HÜDA PAR Bursa Gençlik Kolları tarafından merkez Osmangazi ilçesinde bulunan Merinos Kongre Kültür Merkezi'nde, "Şehit Yasin Börü ve Arkadaşlarını Anma" programı düzenledi.

Düzenlenen programa İlahiyatçı-Yazar Mehmet Göktaş, HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Parti Sözcüsü Serkan Ramanlı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, HÜDA PAR Bursa İl Başkanı Mehmet Şimşek, partililer, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda şehitlerin hayatının anlatımı ve Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdiği ilahi ve ezgilerle sürdü.

Program salondaki herkesi duygulandıran "6-8 Ekim" tiyatro gösterimi, sinevizyon ve HÜDA PAR Bursa İl Başkanı Mehmet Şimşek'in  selamlama konuşmasıyla devam etti.

Daha sonra İlahiyatçı- Yazar Mehmet Göktaş, günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmada HAMAS'ın gerçekleştirdiği 'Aksa Tufanı' operasyonuna değinerek, bu operasyonun iki putu yıktığını söyledi.

"Vallahi, bu bir putun yıkılışıdır"

Dün ve bugün bir put devrildiğini söyleyen Göktaş, "Demir Kubbe. israil terör şebekesinin demir kubbe diye bir putu vardı. Hepimize hatta tüm dünyaya kabul ettirdi ama bizim yiğitlerimiz kevgire çevirdi, kevgir yaptı orayı. Vallahi bu bir putun yıkılışıdır. Bir daha dirilemeyecek, bir daha dünyaya yutturamayacak. Diğer putu ne? MOSSAD'ı yıktı. MOSSAD da dünyada bir put idi. İnsanlar MOSSAD deyince olduğu yerde dururdu. Zavallı Müslümanlar bile böyle inanmıştı. 'MOSSAD deyip geçme, birbirimizin kulağına fısıldadığımız şeylerden bile haberleri var' derlerdi. Öylesine gözlerinde büyütmüş ve putlaştırmışlardı. Allah bu yiğitlerimize öyle bir güç ve kuvvet verdi ki, onu da çuvala çevirdi. Öyle bir çuvalladı ki burnunun dibindeki adamlar harıl harıl çalışarak yapılan ve yola çıkan hiçbir şeyden haberi olmadı. Bir put daha var onu da yıkacağız. O put da ne biliyor musunuz? israilli sivil yerleşimciler! Bize öyle bir put yutturdular. israilli siviller! Külahıma anlat. Demek onlar sivil öyle mi? Vallahi şu anda israil'deki o sivil yerleşimciler, oradaki bütün askerlerden daha gavur, daha zalim, daha vicdansız, daha katildir. israil'de bir tane sivil vardır. Kimdir? Çocuklar. Evet, israil'in yetişkin olmayan çocukları gerçekten sivildir ve onlara dokunmak haramdır. Ama onun dışında kadınları da israil’de askerlik yapmak zorundadır. Hepsi askerdir ve hepsi de Müslüman katilidir, Filistinli kardeşlerimizin katildir." ifadelerini kullandı.

"Yasin Börü ve arkadaşları gibi nice Müslümanlar bölgede şehit edildiler"

6-8 Ekim olaylarında yaşananlara dikkat çeken Göktaş, "Yasin Börü ve arkadaşları gibi nice Müslümanlar bölgede şehit edildiler ve sıkıntılar çektikler. Niceleri zindanlarda öylesine işkencelerden geçti ki vallahi binlercesi ile birebir görüştüm. Ölüp gitmediler daha yaşıyorlar. Yüzlerce, binlerce kardeşimiz İslam için, Allah için, Hasan'ın Yasin'in, Riyad'ın memleketinde Allah davası için öylesine bedeller ödediler ki… Bazıları bizim abarttığımızı zannediyor. Öylesine bedeller ödediler ki inanınız sahabe gibi." dedi.

"Yasin ve arkadaşları zalimlerin, sapkınların, katillerin ne olduklarını da ortaya koydu"

Ashâb-ı Uhud'u örnek veren Göktaş, sözlerine şöyle devam etti: "Onlar, Müminleri o ateş çukurlarına atıp yakarken sevinç çığlıkları atıyorlardı. Yasin'imizi apartmanın yukarı katından aşağı attıkları bıçakladıkları gibi, kurşunladıkları bedeni üzerine benzin döküp yerde yaktıkları gibi, üzerinden arabayla geçmişler. Kardeşler, bu böyle basit bir olay değildir. Size şu müjdeyi vereyim: 'Şüphesiz ki Allah, cennet karşılığında müminlerin canlarını ve mallarını satın almıştır' diyor ya, Elhamdülillah Rabbimiz bizim dünyanın dört bir yanında mallarımızı ve canlarımızı bizden alıp, bize cennet veriyor ve devam ediyor. Salih amel edip, salih amel işleyenler var ya o kullarına öyle sürprizler hazırlanmıştır ki kimsenin aklına, fikrine gelmez. Onun için biz şehitlerimizin arkasından, bu anlamda üzülmeyiz. Yasin'den önce bölgedeki bütün Müslümanların üzerinde siyah bir iftira bulutu vardı. Hileler, tuzaklar öyle bulutlar vardı ki, Anadolu'nun batısındaki kardeşlerimiz bile Yasin'in büyüklerine, hemşerilerine hiç iyi gözle bakmıyorlardı. Bizimle aynı fotoğrafta gözükmek, yan yana gelmek istemiyorlardı. Ne zaman ki Yasin ve kardeşleri bu şekilde bir şehadetle Allah'a yürüdü yani Allah-ü Tealâ, öncelikle müminlerin üzerindeki bütün iftira bulutlarını, siyah bulutları kaldırıverdi. Anadolu'daki bütün Müslümanlar Yasin'in kardeşleri ve hemşerileri ile kucaklaştılar. Bunlar Yasin'in kardeşleri, hemşerileri, Yasin'in yoldaşları diye herkes bağrına bastı. Aynı zamanda Yasin ve arkadaşları zalimlerin, sapkınların, katillerin ne olduklarını da ortaya koydu. Yasinler sayesinde onların maskeleri de indi."

Konya’da Yasin Börü ve arkadaşları resim sergisiyle yâd edildi 

Konya'nın Karatay ilçesi Kayalıpark meydanında açılan resim sergisine, halk yoğun katılım gösterdi.

HÜDA PAR Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Nur Öğrük, yaptığı açıklamada 6-8 Ekim şehitlerinin aziz hatıralarını unutmamak ve onları yâd etmek için  sergiyi açtıklarını belirterek, "Topluma bu vahşeti yaşatan zihniyeti unutturmamak ve bu gibi acı olayların bi daha yaşanmaması için bu olayı duyurmak. Bizler hür gençlik konya olarak şuna inanıyoruz ki şehitler bizlerin yolunu aydınlatan birer kandildirler, aynı zamanda şehitler etrafını aydınlatan ışıktırlar bizler bu ışığı daha da çok yaymak daha da çok kişiye ulaştırmak için böyle bir çalışma yaptık rabbim hayırlara vesile kılsın. Aziz şehitlerimizi tekrardan rahmetle ve hürmetle anıyoruz Allah şehadetlerini kabul etsin. Biz gençleri Allah yolunda giden gençlerin yolundan ayırmasın." dedi. (İLKHA)